[]

laptop almalı mı?

arkadaşlar masaüstüm ses yaptığı,eskidiği(5 senelik) ve artık gözüme bütün odayı kaplıyor gibi göründüğü için laptop almayı düşünüyorum (samsung r620) kullanılacak alan oyun/film/web

-masaüstünü her gün yaklaşık 10-12 saat açık tutuyorum laptopı da böyle yaparsam başıma neler gelir? (ısınır biliyorum da demek istediğim ilerisi için ömrünü kısaltır mı)
-zaman zaman oynadığım oyunlar fm 2010-cod ve pes'in sondan bir öncekileri,sims 3 ve bir iki uyduruk oyun falan..bu kullanım alanına göre r620 maksadını aşar mı(1600-1700 lira), daha ucuz uygun bir şeye mi yönelsem?

aslında esas merak ettiğim konu her gün 10 saat açık kalmasının ne gibi etkileri olabilir..siz günde ne kadar kullanıyorsunuz? ne halde aletler?

 
asıl laptop alması gereken bence sensin. o fan sesi o hantal görünüm...
3 hafta hiç kapamadığımı biliyorum laptopumu. yakmıyo etmiyo zerre ses yok. hala aslanlar gibi sağlam. ama diyeceğim o ki ses yapmayacağından ısınmayacağından emin olduğun bir bilgisayar almalısın. ben toshiba kullanıcısıyım. sana da toshiba ya da asus öneririm. tabi aynı kriterlerde farklı ısınma yapmayan sürekli fan çalıştırmayan bi icat bulursan onu da alabilirsin. markaya da aldanmamak lazım zira seriler arasında bile sapık gibi kalite farkı olabiliyor.

virgül kullanmaya üşendim kusura bakma.
  • aşksız prens  (07.04.10 18:29:18) 
Verdiğiniz fiyat aralığı sessiz ve çok az yer kaplayan masa üstü sistemler için ideal. Anladığım kadarıyla bilgisayarınızı oradan oraya taşıyan biri değilsiniz. O yüzden masaüstü pc hem ekonomik hem de uzun ömürlü bir seçim olur.

Yok ben bunları beğenmedim derseniz goo.gl şeklinde bir öneri de verebilirim.
  • angelofdeath  (07.04.10 18:32:35) 
hafif serin olursa ya da oda sıcaklığında olursa sorun yok çalışsın. Ama sakın ha sakın ama sakın hatta sakın toshiba almayın ses istemiyorsanız. Bu kadar saçma dizaynı olan başka bir laptop yoktur ısınma ve fan konusunda. Onun dışında dediğiniz model güzel, aynı ayar dell de bakabilirsiniz. kolay gelsin.


  • bulgur  (07.04.10 18:40:47) 
bilgisayarınız sürekli baska yerlere taşıma gibi zorunlulugunuz yoksa kesinlikle masaüstü alın. biraz daha masraf yapıp kalite fanlar alınca ses falan kalmaz masaüstünde de. 1600-1700 lira bu iş icin yeter zaten.

asıl soruya gelince 10 saat acık kalınca bi şey olmaz laptop a da. ben asus kullanıyorum aralıksız 2-3 gün kapalı kalmamıştır hiç sürekli acık 2 ay falan hiç kapatmadıgım oldu arada bi guncelleme vs. icin reset atmak zorunda kalmışımdır o kadar. 1 yıldır bana mısın demedi.
  • rurouni  (07.04.10 19:51:16) 
Laptoplardan nefret ediyordum. 1-2 ay önce bir laptop aldım ve masaüstü bilgisayarda geçirdiğim ömrüme acıdım. Tamamen dertsiz tasasız aletler. Kirlenme, ses yapma, ısınma derdi yok. Şu an kullandığım packard bell dm-009 ile her oyunu rahatlıkla oynuyorum. goo.gl Samsung r620 ile aralarında 300 TL fark var. İkisi arasındaki donanımsal olarak fark ise +180 gb'lık kapasite.

Laptopu akşam 6 civarı gelince açıyorum. en az 2'ye kadar açık duruyor. Aldığımdan beri böyle..
  • oziloz  (07.04.10 21:25:27 ~ 21:26:22) 
7/24 acık olan laptoplarım oldu...hala sapasaglamlar..hatta su an yazdığım da oyle:)..arşiv delisiydim bi ara..indirdiklerimi koyacak yer bulamayınca bıraktım...laptpta hiç sorun yok 3 senedir de cok acık kalıpta bozulan laptopum olmadı(3laptop değiştirdim hepsi saglam(aidata-acer-acer)
her acıdan avantaj..ses az, daha az elektirik yer, daha guzzel gorunur...vs vs işte...

  • ne adrenerjik ne kolinerjik  (08.04.10 01:56:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.