[]

türkiye'de yazılımcılar genellikle ne kodluyorlar-yazıyorlar?

öyle büyük yapay zeka şirketleri olmadığı için çoğu ne iş yapıyor?

market otomasyon şirket otomasyonları ıvır zıvırları falan geçersek geri kalanları soruyorum. yoksa büyük çoğunluk bu otomasyon bilgi sistemleri falan mı yazıyorlar?

yada bildiğiniz yazılımcılar ne üzerinde çalışıyorlar şu an?

 
İyi de sadece yapay zeka projelerinde yazılım yok ki. Kodlama yapılan zibilyon tane alan var.

Savunma sanayinde çalışıp sinyal işleyici kodlayan da var. Çeşitli şirketlerde çalışıp görüntü işleme algoritmaları geliştirenler de var. Vestel'de falan çalışıp, elektronik aletlerin gömülü yazılımını yazan da var. Oyun, web sitesi vs. kodlayan da var.
  • vhdl  (05.07.19 14:54:15) 
en çok para kazanan arkadaşlarım yurtdışına çalışıyor. yazdıkları da genellikle rezervasyon sistemleri.

verileri sitelerden topla, tek sitede göster, gerekli filtrelemeleri yaptır, kampanya ekle, müşteriye çak.
  • kimlanbu  (05.07.19 15:04:54) 
Turkiyede en çok yazılım devlet ihaleleriyle yazılıyor bence. Binlerce proje var. Sırf sağlık sektöründeki yazılımları bile düşünseniz e nabız, mhrs, bakanliklar vs. Buyuk capli hepsi de.


  • kaptan maydanoz  (05.07.19 16:13:22) 
Senin internette açtığın her bir sayfayı, telefonunda kullandigin her bir uygulamayı bir yazılımcı kodluyor. Soruyu anlamadım. :(

Bankaların, telekom şirketlerinin deli gibi teknoloji iştirakleri var.
  • piremses  (05.07.19 18:14:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.