[]

Türkiye’deki Yeni Nesil Sinemacılar ve Yönetmenler

Son yıllarda sayıları hızla artan ölçüde herkeste bir yönetmenlik, kısa film sevdasıdır gidiyor. Eskiye nazaran hatrı sayılır ölçüde bir artış var bu konuda. Gel gelelim ortaya konan işlerde, çekilen filmlerde bir yüzeysellik, anlamdan ve bütünlükten yoksunluk, hikayesiz ve olay örgüsüz senaryolar almış başını gidiyor.

1985 ve üzeri nesil için konuşuyorum. NBC sonrası nesil için verilen en iyi örnek de sözümona Tolga Karaçelik! Tolga Karaçelik evet! Şaka gibi ama öyle. Hollywood, Avrupa sineması ve hatta İran sineması bile coşmuşken bir NBC güzellemesidir almış başını gidiyor. Başka da uluslararası kabul gören yönetmenimiz yok. Emin Alper’miş, Zeki Demirkubuz’muş şuymuş buymuş kimsenin umrunda değil bunlar ya! 3-5 tane Instagram/Twitter sinema hesabı pişirip pişirip koyuyor önüne insanların.

Sizin görüşünüz nedir? Bu konuda ülkemizde uluslararası ölçekte başarıyı yakalayabilecek bir nesil doğar mı? Yoksa beş para etmez kısa filmler çekip Instagram bio’larına Director, Filmmaker yazmaya devam mı?

 
Tolga iyi ama bi fatih akın değil:)

tolga gerçekten iyi bu arada niye bok attın ki herife
  • sameidiot  (29.06.19 14:59:57 ~ 15:19:32) 
Reha Erdem'i de unutmamak lazım tabi. O da güzel işler yapan bir diğer yönetmenimiz.(Zaten, özgün filmler çeken; kendi sinema dilini oluşturabilmiş iki yönetmenimiz var.)
Bu iki isim dışında, ülkemizden uzun süre "iyi" film çeken kimselerin çıkacağına inanmıyorum.

  • pangea  (29.06.19 15:31:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.