[]

mavi ışık filtresi gözlük/lens

lens’te yok sanırım da neyse; bu mavi ışık filtresi denilen şey gerçekten faydalı mı? yani mavi ışık dediğimiz şey hakkında makale bulamadım bilimsel. ticari amaçlarla uydurulmış bilimsel bir gerçeklik olup olmadığından emin olamıyorum.




 
Faydası yok diyorlar ama ben kullanıyorum birkaç aydır ve faydasını görüyorum. Tüm gün parlak ve mavi ışık yoruyor benim gözümü. Gözlükle çok hafif sarıya kaçan bir tonda görüyorum ve rahat ettiriyor. Kimi insanlar gözlük yerine direkt f.lux gibi yazılımları kullanıyor, onları da düşünebilirsiniz.


  • voyager 1  (28.05.19 18:22:35) 
bence faydası var. ya da bana öyle deliyor bilemedim. ama mavi filtre camı bira sarı yapıyor haberin olsun. sepia gibi oluyor renkler.


  • delidir yakalayin  (28.05.19 19:10:31) 
Bence etkili. Filtre olmadigi zamanlar gozum kan canagina donuyor. Bu yuzden bilgisayarda F.lux, telefonda mavi isik filtresi kullaniyorum.


  • nax  (28.05.19 20:19:09) 
Ek olarak ticari bir durum oldugunu dusunmuyorum onerdigim iki filtrede. Biri zaten tlf icinde bulunan bir ozellik. Digeri de ucretsiz program.


  • nax  (28.05.19 20:20:22) 
Plasebodan öte, tıbbi açıdan ciddi şekilde araştırılan bir konu bu. Bazı yayınlarda mavi ışığın sarı nokta hastalığına (macular degeneration diye geçer) yol açabileceğine dair veriler bile bulunmuş. İntenette bu konuda çok sayıda makale bulabilirsiniz. "Blue light effects on eyes" diye googlelamak bile yeter. Konuyla alakalı bir link: www.healthline.com


  • glutamin  (28.05.19 22:07:35) 
lensler bir düzeyde uv filtreliyor ama mavi ışık filtrelediğini sanmıyorum uv mavi ışık mıdır onu hiç bilmiyorum


  • 9kuyruklukedi  (28.05.19 22:35:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.