[]

Ramazan ayında yağ yakmak mümkün mü?

Yaklaşık 3.5 senedir ağırlık kaldırıyorum, şu an 87 kiloyum iki sene önceye göre (78kg) ciddi irileştim fakat biraz yağlandım. Ramazan ayında 1 ay oruç tutmayı planlıyorum, sizce bu ayda yağ yakabilir miyim? yağ yakmak için çok uygun bir ay olduğunu bir yerlerde okumuştum ama tam detayları hatırlamıyorum. Nasıl beslenmeli, nasıl spor yapmalı bu ayda? Özellikle yağlardan yakmak için.




 
sahurda ve iftarda pideye ve yemeklere abanmazsan kilo verilir. tam tersi olursa kilo alınır. ramazan'da kilo vereceği yerde dana gibi olan insanlar var. gün içinde enerjisizlikten hareketi de iyice kesiyorlar sonra da iftarda sahurda abanıyorlar. ölçülü yemek yemeyi ve hareket etmeyi başarırsan kilo verilir tabii ki.


  • Neill  (01.05.19 14:39:35) 
Intermittent fasting diye bi beslenme düzeni var, ona bakabilirsin


  • mariposa  (01.05.19 15:05:12) 
Yeme aralığında az yersen tabii yakarsın. Karbonhidratı çok azalt. Bildiğin if diyetinin hiçbir şey içilmeyen versiyonu zaten bu. Ben if’le 2 haftada 3-4 cm belden incelmiştim.


  • (s)AINT  (01.05.19 15:05:26) 
intermitent fasting ve ketojenik beslenme ile herhangi bir ayda yağ yakabilirsiniz, illa ramazanı beklemenize gerek yok. intermittent fasting en basit haliyle sabah 9da kahvaltı yapıp sonra 8 saat hiçbir şey yemeyip akşam 5te akşam yemeği yemek, ertesi sabah 9a kadar da başka bir şey yememek demek. aradaki zaman dilimlerinde şekersiz sütsüz çay kahve su vs içmekte sıkıntı yok. aradaki saatlerde eğer öğünlerinizde düzenli bir şekilde karbonhidrat tüketmezseniz bir süre sonra vücudunuz 'ketosis'e girecek, bu süreçte de birincil enerji kaynağı olarak şekerleri değil yağları kullanacak.

ramazan aynında da oruç tutulması sebebiyle yediklerinize de dikkat ederek benzer fayda sağlayabilirsiniz elbette, intermittent fasting ile aynı şeye denk geliyor hemen hemen ancak şu anda kahvaltı gece 3e, akşam yemeği de akşam 8'lere denk geleceğinden bu saatler yemek yemek için çok da iyi saatler değil. gece geç saatlerde yenilen yemekler vücudun gereğinden fazla insülin salgılamasına neden oluyor bu da vücudun gerçekte yediğinizden daha fazla yemişsiniz gibi davranmasına yol açıyor ve normalden fazla yağ depolamasıyla sonuçlanabiliyor.

ramazanda oruç tutup dengeli beslenerek kendinize yeni bir düzen oluşturabilir, ramazandan sonra da saatleri hayatınıza uydurabilirsiniz.

ek bilgi: sahurda hindistancevizi suyu tüketirseniz içeriğindeki zengin elektrolitler sayesinde gün içinde daha az sıvı ihtiyacınız olacaktır, dolayısıyla susuzluğu daha kolay atlatabilirsiniz.
  • taurina  (01.05.19 15:38:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.