[]

DGS ile mühendislik bölümlerine geçmek ve sonrası?

2 yıllık bölümlerden mezun olup DGS ile mühendislik bölümlerine giren tanıdığınız var mı? mezuniyet sonrası hayat nasıl?

çevremde diploma için parasıyla özel üniversitelerde okuyanları görüyorum. mezuniyet sonrası tanıdık varsa iş buluyorlar ya da 3000 - 4000 tl için iş arayanlar ordusuna katılıyorlar.

hiç boğaziçi, odtü gibi üniversitelere girenlerden duyduğunuz başarı hikayeleri var mı? sizce DGS ile gelen birisi diğer öğrencilerle aynı düzeyde mezun olabiliyor mu?

 
mühendislik değil de odtü kimya bölümünü bitiren bir arkadaşım var. tabi ki diğer öğrencilerle aynı düzeyde mezun olmuş. mezun olunca uzun süre iş armamış. aynı şirkette aynı pozisyonda (farklı birimlerde) çalışıyoruz şimdi.


  • pati  (28.04.19 16:10:29) 
Boğaziçi ve odtü örneklerini biliyorum. Aynı düzeyde olmazsa mezun olamazlar zaten. Ortama göre hareket ediyorlar.


  • mekaniker  (28.04.19 16:11:43) 
itü'de elektirk elektroniğe geçen arkadaşım vardı, önce 8-10 ders aldı sanıırm dengelemek için, intibak dönemi deniyordu, sonra kalan dersleri tamamlayıp mezun oldu. bölümün diğer mezunlarından herhangi bir anlamda bir farkı yok.


  • taurina  (29.04.19 13:40:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.