[]

Çeviri Ücret

Çeviri ücretlendirmesi nasıl yapılıyor? 10 sayfalık çeviri yapınca kaç para alınır mesela?




 
Valla 1000 karakter basina yapiliyor genelde sanirim. Bosluklar falanda dahil buna. Burda bi ilan vardi 8 YTL demislerdi mesala o fena degildi, baska bir arkadas 2.5 YTL demisti onu bayagi az bulmustu bu isten anlayan bir arkadas.


  • badseed  (22.09.07 19:11:16) 
ücretlendirme bosluksuz bin karakter ya da 150 kelime üzerinden yapiliyor. ama cevirinin yapilacagi dil (kaynak dil ve hedef dil) metnin icerigi/konusu, icindeki terminoloji ve uzmanlik isteyen dilsel beceriler (tıp ya da hukuk cevirisi mesela) ceviri icin verilen süre fiyati etkiler. bu sartlarda birim fiyat 10 milyondan basliyor 25-30 milyona kadar gidiyor ingilizceden türkce ye ise mesela. türkce den ingilizce ye ise fiyat en az %50 artar.daha azina yapan elbette bulunur ama ceviriyi yaptiran kaliteli bir iş istiyorsa ona göre ücretini de ödeyecek güzel kardesim degil mi ama.


  • atmacaged  (22.09.07 21:15:56) 
Mezun çevirmenlik öğrencilerine 5-6TL/sayfaya çevirtebilirsin ama bir ajansa gidersen fiyat artar...


  • crown  (22.09.07 22:52:10) 
Çeviri yaptıracağın dile göre fiyatlar değişyor genelde. Ayrıca çeviriyi resmi işlerde kullanacaksan bir tercüme ajansına yaptırıp noterden onaylatman gerekir o zaman da fiyat artar. Ben italyanca tercümeyi minimum sayfası 20 ytl den yaptırmıştım ama sayfa full yazı olursa 40 ytl e kadar çıkıyor fiyat. Noter tasdik için sayfa başı 48 ytl e kadar para alabiliyor.


  • sanio  (23.09.07 00:27:17) 
Ajans sahibi ile orda çalışan çevirmenin aldığı para ne kadar değişiyor ?


  • ermanen  (23.09.07 14:27:30) 
ajans sahibi 13 ila 15 artı kdv alır; çevirmenlere de dişinin geçtiğine az (4 ila 5) verir, gözü açılmışlara 6.5'tan 7'den az veremez. ayrıca, gözü açılmışlara, haftadan haftaya verirler, yenileri süründürür de süründürürler. aldığın fiyatı arttırmak için teslim süresini öne çekebilirsin. 8 veren bendim evet, çalıştığım ajanslardan birinden 8 alıyorum, onun işlerini paylaşmak amacı ile ilan vermiştim.

Müşteriye doğrudan yapacaksan, fatura temin edebilmen kaydı ile, piyasayı da düşürmemek adına, 9 + KDV'nin altına düşmemekte fayda var. Zor, teknik, hukuki, özellikli vs. bir metin değilse, 13 + KDV'ye kadar yolu var. Ama alengirli birşeyse, 18 veya 20 + KDV falan da gider, pazarlığınıza ve teslim süresine kalmış.

Kolay gelsin.
  • cedilla  (23.09.07 15:51:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.