[]

doktorun dediği mi, prospektüs mü?

hangisini yapacağız?

doktorun dediğini yapacaksak o prospektüsü yazan koca ilaç firması dötünden mi sallıyor? bir bildiği yok mu?

prospektüs o ilacın kullanma kılavuzu. içinde yazan neyse onu yapalım desek, doktor eşşek başı mı, ilacı mı bilmiyor?

kimin dediğini yapalım?

antibiyotik şurup, "mide rahatsızlıklarını önlemek için yemeklerden önce alın" yazıyor içinde. ama doktor ne demiş? "tok karnına".

"6 yaşından küçük çocuklar kullanmamalıdır" yazıyor, (yetişkinler için bile) "3 günden fazla kullanılmamalıdır" yazıyor içinde. doktor ne yapmış? 4 yaşındaki çocuğa yazmış 5 gün kullansın diye.

e amk içini okuya okuya ilaç kullanacaksak doktora niye gidiyoruz biz? ondan sonra kamu spotu, yok efendim kafanıza göre ilaç almayın rererö.

elbette doktora güvenelim, tamam. e ama ilacı üreten öyle kullanma diyor, şu şekil kullan diyor, o mu yalan yazmış içine?

 
Gecmis olsun oncelikle. Normalde antibiyotigi 5-7 gun kullanilir saniyordum ama kbb babama 4 kutu yazmisti. O da yetmesi koluna kelebek takildi. Hergun evden hastaneye gidip damardan enjeksiyon seklinde verilmeye devam edildi. Bazen dozlar ve kullanim sekli hastaya gore değişiyor. Sunu da unutmamak lazim doktorlar ilac yazarken ac tok kisminda hata yapabiliyorlar. Hergun ac karna ictigim ilac icin doktor tok karna yazmiati ki tok karna kullanimi demek icmesen daha iyi demek. Teyit etmekte fayda var.


  • nick konusunda kararsizim  (25.02.19 21:04:27 ~ 21:04:56) 
Eczaciniza danisin.


  • kuehles blondes  (25.02.19 23:08:24) 
evet sizin de dediğiniz gibi bunu dusunuyorsak, " e o zaman doktora neden gidiyorum, ilacimi da kendin seçebilirim" noktasına geliriz.

prospektuste yazanların pratik uygulaması aynı olmuyor çoğu zaman. bu ilaç seçimi, doz, yaş, süre hepsi olabilir.
  • yuvarlanantencereninkapagi  (25.02.19 23:36:55) 
ilacın adı ne? ona göre yorum yapabiliriz belki. Sonuçta çocuklarda kullanılmaması gereken antibiyotikler tıp fakültesi 2. sınıfta öğretiliyor. O listede olmayan bir antibiyotik vermiş ama ilaç firması belki nolur nolmaz diye öyle bir uyarı koymuş olabilir.


  • nundu  (26.02.19 00:06:30) 
Buraya da yazayım belki arayan olur görsün;

aç karnına demek mide boşken demek yani yemek yedikten en az 2 saat sonra,
tok karnına demek de mide doluyken demek yani yemek başlangıcında ya da yemeğin bittiği an pek de farketmez aslında :) besinler bu ilacın emilimini artırıyor demek.
  • pastörizesüt  (26.02.19 08:35:41) 
aç veya tok konusunda eczacıya daha çok güveniyorum niyeyse.


  • d e j i n  (26.02.19 09:35:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.