[]

yds çalışırken ingilicezeyi unutumak

tam olarak başlıktaki durumu yaşıyorum.
ingilizce bildiğimi düşünüyordum.
yani daha önce sınava falan girmedim ama gün içinde mail olsun skype olsun telefon olsun çok sık kullanmak durumunda kalıyordum ve zorlanmıyordum.
kimse de çıkıp bu nasıl ingilizce falan demedi. ben onların derdini anladım, onlar benim derdimi anladı.
bayağı memnundum durumumdan yani.
yds puanı gerekti. çarşamba başvuru yaptım falan derken arkadaşlar abi bu öyle bir sınav değil. sen bak gene bir videolara, sorulara falan dediler.
bakmaz olaydım ya.
şu an kafamda her şey birbirine girmiş durumda.
etgen edilgen çatılar subjunctıveler zamanlar ne varsa karıştı.
daha önce ingilizce kullanırken düşünmediğim şeyler şimdi başıma dert oldu.
nasıl kurtulurum bu beladan?

 
Yds isn't İngilizce, rahat ol :)
Tek cümle İngilizce konuşmayıp o sınavdan 90 çakanlar var sadece taktik ve kelime çalışarak. O kelimeyi de ezberlemiyor bile. Gerçekten bilip o puanı alan da vardır illa ancak yds amaçlı kurslarda bile böyle eğitim veriliyor :)

  • windows95  (03.02.19 17:00:39) 
Konu çalışma, direkt çıkmış sorulara aban. Yds okuduğunu anlamaya yönelik bir sınav. Bir de kıyıda köşede kalmış belli başlı kelimeleri ezberlemek gerekiyor. Onlar da zaten çıkmışları çözünce oturuyor.


  • adwokat  (03.02.19 17:26:02) 
İngiliz dili ve edebiyatı mezunuyum. İngilizce hazırlık yılından bile muaftım. Epeydir işim gücüm İngilizce. Konuşma, yazma ve kelime dağarcığı açısından İngilizce düzeyim çok iyi. Üniversite düzeyinde ders verdim. Gramer falan zaten öğrettiğim şeyler... ancak... 2 kere girdiğim Yds'den aldığım en yüksek puan 90. O lanet paragraf soruları bitiriyor beni. Uzunlukları zaten sıkıntı, şıkları ayrıyeten çeldirici.

Yds zaten kafa karıştırmak için dizayn edilmiş bir sınav, o yüzden çok kafayı takma derim.
  • shangrilla  (03.02.19 18:02:18 ~ 18:03:18) 
demek ki bilmiyormuşsun. ingilizce simple present tense den ve 200 kelimeden ibaret değil. en az 90 alman lazım ki ingilizce her türlü yazıyı ve karmaşık cümleyi anlayabiliyorum diyebilesin.


  • kelepir  (03.02.19 18:16:24) 
Rahat ol bizim yrd doç (ing. Ed.) bile 90 alıyor o sınavdan


  • melonsucker  (03.02.19 18:25:28) 
Okuduğumu anlarım, bir miktar da duyduğumu. Ama kendim pek düzgün cümleler kuramam. Yds puanım 80. Dili konuşabilmekle falan alakası yok bu sınavın. Hatta formül gibi şeyler bile ezberletirler kurslara gitsen. X kalıbından sonra y gelir/gelmez gibi.

Sen normalde né yapıyorduysan ona devam et, sınavı ingilizce gibi düşünme. Sadece kelime dağarcığına katkısı olmuş olur. Ayrıca internette gördüğün bin kelime falan gibi şeyler işine yaramaz, bağlaç çalış bol bol.
  • Mossy  (03.02.19 18:34:14) 
İki eski sınav çözüp soru tiplerini görseniz yeter; zaten dili biliyorsanız hangi cümlenin yanlış, hangi cümlenin doğru olduğunu anlarsınız. Sınavın geri kalanı ise okuyup anlama yeteneğinize bağlı, ÖSS'de çözdüğümüz Türkçe testlerinden çok da farklı değil. Nasıl ki paragraf sorularında yanlışımız çıkıyordu, bunda da çıkabilir; kafanıza takmayın. İngilizce konuşabilen birinin orada çıkan kelimelerin anlamını bilmeme ihtimalinin olmadığını düşünüyorum.


  • wish i could find a way to disappear  (03.02.19 19:38:40) 
Ben hiç çalışmadan 92 aldım. Bir tane deneme bile çözmedim. İlk defa sınavda gördüm nasıl bir şey olduğunu. Dili biliyorsan yaparsın. Okuduğunu anlıyor musun diye bakıyorlar. Benim alanım İngilizce bile değil.


  • Lim5  (03.02.19 21:55:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.