[]

shopier ve isin yasal boyutu

selam, oncelikle e-ticaret konusunda hicbir deneyimimin olmadigini belirteyim.

babamla bir girisimimiz olacak. satmak istedigimiz bir sey var ve cok satacagina inaniyoruz. arastirinca shopier.com diye bi site buldum. sanal pos gibi calisiyorlarmis, sirket kurmaya gerek kalmiyormus, her carsamba da odemeyi hesabimiza yapiyorlarmis. burasi tamam.

peki ya isin yasal boyutu? diyelim ki her carsamba gunu hesabimiza yuklu miktarlar yatmaya basladi. bu kimsenin dikkatini cekmeyecek mi? yukluden kasit nedir diyeceksiniz. haftada 5.000tl geldi diyelim. dikkat cekmez mi bu? kimi haftalar 30 bin gelirse? vergisi falan nolcak bunun? hicbir sey bilmiyorum.

 
şirket kurmak zorundasınız. tabii ki dikkat çekecek. şahıs şirketi kurun.


  • andy kaufman  (15.11.18 03:45:31) 
sattiginiz urune fatura kesmeyecek misiniz? kesecekseniz kurun bir sirket sonra satisinizi nasil yapiyorsaniz yapin.

diyelim fatura kesmeyeceksiniz. musterilerden biri sikayet ederse ne yapacaksiniz?
  • a340  (15.11.18 09:37:29) 
bence de şirket kurun ama dikkatimi shopier çekti. her çarşamba ödeme almanız çok saçma. öyleyse siz manuel kurun shofipy veya wordpress wocommerce gibi, ücreti anında tahsil edin?


  • tabii lan manyak mısın  (15.11.18 10:34:20) 
Shopier sorumluluk almıyor ancak yasal şirket zorunludur. Shopier gerek yok algısı yaratıyor, telefonla arayın sorun çok kaçak cevaplar veriyorlar. Zaten böyle bir durum olsa kimse şirket kurmaz yüzyüze satışını bile shopierden girip yaptırır. Büyük vergi yükünden kurtulur.

Şirketsiz iş yapmanın sonu bu gün değilse yarın hüsrandır.
  • andy kaufman  (23.12.22 21:30:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.