[]

Öğrenci evi - hazır yemek sorunsalı!

Arkadaşlarım 2 haftalığına yoklar, evde tekim yani..Şimdi ben yemek işinden pek anlamıyorum, bana hazırlaması kolay (şimdi dersinizki yumurta yap bi gün, bi gün makarna yap falan da onu hazırlaması bile zor geliyor :S ) böyle tavaya-fırına koyacam oturacam gelince oolmuş olacak bişeyler lazım. Ama maddiyat yönüde önemli, siz dersenizki git hazır köfte al koy ye diye, hazır köfte 4 tl civarı olsa bi paketi beni ancak keser, onu hazırlayacagıma gider yemek söylerim aynı paraya derim. Önerilerinizi bekliyorum, Ankara bahcelideyim, şu markette şu var derseniz daha kolay olur benim için. Çok müşkül durumdayım çok.




 
bir makarna yapmak bile zor geliyorsa, gecmis olsun.
4 liraya marti etinden yemek yapan yerler var.

  • mindradio  (15.03.10 08:47:07) 
öncelikle en kısa zamanda yemek yapmaya alış, her zaman sana yemek yapacak birilerini bulamazsın, iki haftadan daha uzun da sürebilir bu süre. sonra bahçelide bildiğim kadarıyla bir sürü kafe vs var paket yaptırabilirsin. çabuk çorbalara su kaynatmaktan da üşenmiyorsan ekmekle beraber bir öğünü çıkartırsın :)
ya da kahvaltı yap buzdolabından kahvaltılıkları çıkartmaya üşenmiyorsan.bildiğim kadarıyla ocağa koydun mu olan pilav üstü kuru yok henüz.

  • frehh  (15.03.10 10:01:58) 
ekmek alıp yiyebilirsin. hazır satılıyor.


  • sir gawain  (15.03.10 10:33:23) 
@sir gawain bu cevabın beni çok yaraladı, @mindradio seni saymıyorum bile. Çabuk çorba fikri güzel hiç aklıma gelmemişti bunun gibi bişey aramıştım.


  • molon labe  (15.03.10 10:44:08) 
sahana yumurta kırmaktan ya da makarna yapmaktan daha kolay ve ucuz bir şey arıyorsan yapacak bir şey yok. gerçekten ekmek ye. yazarken ciddiydim. aralara serpiştireceğin simit dilimleriyle kendine küçük sürprizler de hazırlayabilirsin.


  • sir gawain  (15.03.10 11:04:16 ~ 11:18:51) 
marketlerde hazir ürünlerde sürekli indirimler var, tansastan keskinoglu ürünlerini %50 indirimle aldim paketi 2-3 liraya geliyor onlari takip et. bim de manti ve dilimlenmis patates var ucuza, knor un yeni cikan corbalari var anadolu lezzetleri gibi birsy onlar da güzel.


  • atmacaged  (15.03.10 11:40:49 ~ 11:41:21) 
hazır kore yemeği vardı, markası neydi hatırlamıyorum, yemek pişirmeden çok baydığım ya da sınavımın olup da yemek yapmaya zaman ayıramayacağım zamanlar onu alır yaprdım. içinde tozuyla malzemesiyle kore makarnası gibi bir şey, üzerinde çizgiye kadar kaynar suyu döküp 1 -2 dakika karıştırıyorsun. gayet de lezetli oluyordu. soracıam sandvic de mi ahzırlamak zoruan gidiyor. mesela al bir koca kaşar bir maret salam tere yağ domates, kendine sandivic hazırla yani. ha en olmadı bir kız/erkek arkadaşıan rica edersin sana bir kazan makarna yapar idere ettiği kadar öyle devame dersin falan filan. zor değil ya. ölmezsin korkma.


bu arada ekmek arası simiti bilmem de canımın ekmek arası patates çektiği ve malzeme kıtlığı yaşadığım bir dönem ekmek arası ruffles yapmıştım sakın yapma!
  • cedric  (15.03.10 11:44:37) 
tost yap, hem ucuz hem doyurucu.


  • bitter cikolata  (15.03.10 12:42:58) 
bim'e gidin, hazır pizzalar var, doğranmış patatesler var, atın tavaya kızarıyor, güzel oluyor. pizzayı fırına atın on dakika sonra güzelce pişiyor. hatta daha olmazsa, hazır dondurulmuş lahmacun bile var, tavaya koyun, ısınıyor, pişiyor, oluyor yani...

hem de upucuz.
  • yattara valli  (15.03.10 13:19:17) 
pınar'ın donmuş tavuk kroketi var. 3-4 öğün çıkar ekmek arası. fiyatıda 7-8 liraydı sanırsam.


  • togi  (15.03.10 13:21:23) 
bimin pizzasından uzak dur mantısı var dondurulmuş onu al. haşla ye. 10 dakika.


  • iamthewalrusulan  (15.03.10 13:38:09) 
Şu geyiklerden bıkmadınız mı afedersiniz ama? "Erkek adamım, yumurta bile kıramam, bunları yazıyorum ki birisi(!) çıkıp, aa ne kadar da ilginç, hiç mutfağa girmemiş tabiî, ne işi olur ki, ah öğreteyim hemen" diyecek.

yok ya?

git al lahmacun 1 liraya en uyduruk yerden. Bunu düşünebileceğinden eminim, eh dediğim gibi bu kadar zeki insansın sonuçta.
  • only alcoholica  (15.03.10 13:51:24) 
cedric'in bahsettiği kore makarnasının adı "ramen"dir. bir tabak makarnadan da daha doyurucudur kendisi. piyasaya çıktığında çok çok ucuzdu, şimdi biraz daha pahalı ama 4 lirayı bulmaz sanıyorum ki. Carrefour, macrocenter vb. marketlerde satılır, lüks şarküterilerde de vardır.

Bir de iglo ürünleri var, fish fingers, vegetable fingers falan diye.. onlar pahalıdır genelde, ama promosyonlu olanlara rastlarsanız alın derim. ben geçen gün bir tane fiyatına 3 tane aldım, birazcık bakınıverin.
  • appleblossom  (16.03.10 11:18:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.