[]

firefox da bunu nasıl yapabilirim?

selamlar,

kişiselleştirilebilme açısından en esnek tarayıcılardan olan firefox'da yapmak istediğim birşey var. 1 saat kadar araştırdım ama çözüm bulamadım.

yapmak istediğim şey, en yukarıdaki dosya, düzen, görünüm vs. olan çubuğa adres barını eklemek. böylece adres çubuğu ile menü çubuğunu tek çubuk haline getirip yerden tasarruf etmek.

eğer "adres çubuğunu oraya monte edemezsin arkadaşım, onun yanında bir takım başka butonlar ve arama barı felan var" derseniz o zaman yer imleri çubuğunu oraya nasıl taşıyabileceğimi söyleyin..

amacım menü çubuğunun yanındaki o uzun boş alanı değerlendirmek ve tarama alanını genişletebilmek.

(üzerine mouse'la gelince açılan sonra kendi kendine kapanan menü çubuğu da varsa olur.)

saygılar.

 
firefox 3.6'da menü barını kapatırsanız (sağ tık, menu bar) ALT'a basınca gözükür. 3.6 değilse:
addons.mozilla.org

veya farklı bir şey lazımsa,
addons.mozilla.org
  • wingless  (15.03.10 03:45:56 ~ 04:04:17) 
"yapmak istediğim şey, en yukarıdaki dosya, düzen, görünüm vs. olan çubuğa adres barını eklemek. böylece adres çubuğu ile menü çubuğunu tek çubuk haline getirip yerden tasarruf etmek."
firefox'un 3.6 versiyonunda bunu yapabiliyorsunuz zaten.

"eğer "adres çubuğunu oraya monte edemezsin arkadaşım, onun yanında bir takım başka butonlar ve arama barı felan var" derseniz o zaman yer imleri çubuğunu oraya nasıl taşıyabileceğimi söyleyin.."
bu da firefox 3.6'da yapılabiliyor.

yine firefox 3.6'da; menü çubuğunu gizleyip ALT'a basınca gözükecek şekilde ayarlayabiliyorsun.

yani sen iyisi mi firefox'unu bi güncelle.
  • edge_nabby  (15.03.10 10:03:19) 
addons.mozilla.org

böyle birşey istiyorsun sanırsam.

edit: bunu kurduktan sonra yapman gerekenleri de yazayım tam olsun.
eklentiyi kurduktan sonra yukarıdaki alana sağ tıkla ve özelleştir de, sonra gezinti çubuğundaki bütün herşeyi yukarı boşluğa taşı sürükle bırak yaparaktan.bunları yaptıktan sonra gezinti çubuğu boşalıyor zati onu da menüden kaldırırsın.
  • agresif koyun  (15.03.10 13:26:14 ~ 13:35:33) 
maxton da bu dedigin cok kolay oluyordu.


  • bryan fury  (15.03.10 20:22:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.