[]

mr raporu okuyabilecek arkadaş

Tendon için "tama yakın rüptür" demiş. Rüptür yırtılma, kopma manasına gelir. Tam değilse de kopma derecesinde diyelim (o yüzden durum kötü demişlerdir). Altında ödemden bahsetmiş, ödem de zaten beklenen bir şey burada. Önceki MR olmadan kıyaslamalı yorumlamak mümkün değil tabi (benim için değil, radyolog için. Şöyle ki; "önceki MR'a göre ödem azalmıştır" vb yorum yaparlardı karşılaştırmalı olsa). Geçmiş olsun.
- gonion
(18.10.18 18:21:16)

Ayak 1 aydır alçıdaydı. Hiçbir iyileşme olmamış o zaman. Ameliyat mı var o zaman ufukta.
- advest
(18.10.18 19:00:33)

Tendon zor iyileşen bir yapı, babanızın yaşı da ilerlemişse kendi kendine iyileşmesi beklenmeyeceği için ameliyat edebilirler ama en iyisini doktorunuz söyler tabi.
- sys coyg
(18.10.18 20:12:04)

aşil tendonu kopmamış ancak fonskiyonunu yitirmiştir diyebiliriz. alçının tek görevi ayağı oynatmayıp tendona yük binmesini engellemek. zor bir sakatlık, sonrasında ameliyat olsa da olmasa da yoğun fizik tedavi görmesi gerekir.
- karnim doymak bilmedi
(19.10.18 01:25:36)
1