[]

not tutma sisteminiz

beyler bayanlar ben genelde tarihi kitaplar okuduğumdan ilgimi çeken şeyleri not ediyorum (200 sayfalık kitaptan 3 4 a4 yaprağı not çıkıyor)

a4'e yazmak iyi güzel de aynı anda birden fazla kitap okuduğum zamanlar her şey çok karmaşıklaşıyor... var mıdır bu derde zekice çare üreten?


 
bölümleri farklı renklerde olan defterler işe yarıyor.


  • silver apple  (25.09.18 21:33:28) 
benim taviyem OneNote yada Evernote kullanman.

eski usül yazarak bir yere kadar.

- bu bahsettiğim programları hem web tarayıcıda, hem bilgisayarda hem telde senkronize şekilde kullanabiliyorsun.
- aldığın notları etiketleyip kategorilendirebiliyorsun.
- sonrasında tüm notların içinden arama yapabiliyorsun.
- bir resim bile eklesen, resim üzerindeki yazılarda arama yapabiliyorsun (ocr)
- ve daha bir sürü süper özellikleri var.
  • maden suyu  (25.09.18 22:10:43) 
Kitap okurken bilmedigim ya da ilgimi ceken detaylarin altini cizerim kursun kalemle, sayfanin ust kismina da o an konuyla kavramla ilgili yaptigim arastirmalarin notlari alirim. Marker bilerek kullanmam, sevmem kitapta.


  • perfectum  (25.09.18 22:52:26) 
@maden suyu dediğin çok mantıklı da elimden kalemi kağıdı düşürmek istemiyorum be. mürekkep ve kağıt kokusu hala bana çok özgün ve romantik geliyor. aklımda ama bir gün becerebilirsem evernote'a geçeceğim


  • kel aynak kusu  (25.09.18 23:15:34) 
siz yine kağıt kalem kullanın sonrasında onenote içerisinde defterler ve alt bölümler açarak a4'ün fotoğraflarını içerisine ekleyin. ya da kokusu yok ama kalemli tablet gibi cihazlarda yazarak da kullanabilirsiniz onenote ve evernote gibi programları.


  • givemesomesubstance  (26.09.18 13:08:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.