[]

İngilizce öğreniminde listening

Bahsedildiği kadar etkili mi? Bazıları neredeyse hiç gramer çalışmayın sadece listening yapın diyor. Son zamanlarda bu yaklaşım oldukça popüler ama ne kadar verimli acaba?




 
Gramer çalışmanıza gerek yok. Yani ayrıca gramer diye bi odaklanma yapmanıza. Dört becerinizin dördüne de eşit ağırlık verin zaten dil bu dördünden ibaret. Bunlardan yalnızca birine odaklanarak dil öğrenemezsiniz.


  • idonthaveatvset  (01.09.18 18:04:39) 
Klişe olacak belki ama bir bebeğin anadilini nasıl öğrendiğine bakmak lazım gerçekten. Biz de kendi dilimizi öğrenirken önce gramer öğrenmedik. Duyduklarımızla, konuşmaya çalışarak, saçma saçma cümleler kurarak öğrendik. İşin gramer kısmı sadece yazı yazarken, sınavlarda vs daha önemli fakat yine kulak aşinalığın olunca çoğu gramer konusunu ezberden biliyorsun.

Bence sadece listeningle kalmamalı, speaking, writing ne varsa hepsi kullanılmalı. Kısacası tavsiyem önce İngilizceyi pata küte de olsa kullanman, sonra öğrenmen yönünde.
  • noraliya  (01.09.18 18:05:48) 
Öğrenme eylemi taklitle başlar, bir şeyin nasıl yapıldığını görmeden taklit edemezsin. Dilde işimiz seslerle olduğu için öğrenme pratiğini yapmanın en temel yolu o sesi duymak, dinlemek. Dilin yapısını öğrenmeden önce nasıl seslendirildiğini bilmen daha temel bir ihtiyaç.


  • Bruce  (01.09.18 18:09:39) 
İngilizce sana makale yazmak için lazımsa gramer öğrenmen lazım elbette. Gramer her halükarda öğreneceksin zaten ama bir insan bir dili gramerle öğrenemez. Konuşmayı, anlamayı ve dinlemeyi bitirdikten sonra zaten grameri öğrenmiş olur bir miktar. Sonrasında gramer dersleriyle işin tam mantığını kavrar. Dil bir reflekstir. Simple present tense ile başlayıp dil öğretilebilseydi Türkiye'de herkes İngilizce'yi sular seller gibi konuşurdu.

Dinlediğini ya da okuduğunu anlayacaksın, düşündüğünü anlatacaksın veya yazacaksın, karşıdaki de bunu anlayacak.

Ondan sonra yapısal detaylarda boğulmak sana kalmış.

Adamlar diyor ben on bin kelime biliyorum, kpds 92 vs. Gel gelelim konuşamıyor yahu. Benim kpds üds 48-60 arasıydı 10 sene önce. Getir İskoçya'nın köylüsüyle bile muhabbet ederim. Bunlar daha TED konuşması anlamıyor. Kağıt üstünde dil biliyorlar, pratik sıfır.
  • bos gezenin bos ustasi  (01.09.18 18:22:24) 
pazarlama stratejisi. listening ile gramer öğrenilmez. listening ile büyük oranda listening yeteneğin gelişir. sağlam bir gramer bilgin yoksa abuk hatalar yaparsın.

bebeğin anadilini öğrenme yönteminin ikinci bir anadil öğrenme yönteminde kullanılması da yanlış.

-----
...fakat ana öğrenim metodu olmalarında bence temel bir yanılgı var: dili, ufak bir çocuk gibi “doğal” yollardan öğrenmek kulağa hoş gelse de (rosetta stone kendisini böyle pazarlıyor) ufak bir çocuk beynine sahip değiliz.

bir bebek doğduğunda nöron başına 2500 bağlantıya sahip, 3 yaşına geldiğinde bu rakam 15000'e çıkıyor. bu sadece 6 katlık bir artış değil, çünkü 100 milyar nöronun her birinin bağlantı sayısı bu. toplam karmaşıklık çok daha fazla artmış oluyor. peki sizde ortalama kaç nöron bağlantısı var? 7000. yani eski bağlantılarınızın bir kısmını filtrelemişsiniz.

her gün milyonlarca net yeni bağlantı oluşturan bir beyinle, her gün oluşturduğundan fazla eski bağlantıyı yokeden bir beyin, aynı yöntemden aynı verimi almayacaktır. üstelik, ufak bir çocuk tüm gün dil öğreniyor. sıkılınca “ben sinemaya gidiyorum” diyemez, eli mahkum dinleyecek milleti. biz ise günümüzün 16 saatini bu işe harcayamayız.
-----

şurada tamamı var: eksisozluk.com
  • tabudeviren  (01.09.18 19:21:31 ~ 19:21:40) 
dinlemek şu yönden çok öemlidir
nasıl anadilimizi ilk başta sadece dinleyerek öğreniyorsak yabancı dilde aynı şekilde öğrenilmelidir fakat bu zaman alacağı için sabr etmeliyiz.
bu anlamda film izleyerek öğrenin diyorlar bence yanlış onun yerine en basitinden kısa kısa dinleme ve tekrar edilerek öğrenilmeli.

İngilizce dinleme ile ilgili bir makale ingilizcebankasi.com
  • ahtingir  (01.09.18 21:09:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.