[]

arduino dünyasına girmek

selam herkese.

yaklaşık 2 ay önce bilgisayar mühendisliği okuyan yakın bir arkadaşımın bana arduino'yu övmesiyle birlikte, arduino'yu bayağı bir araştırmaya başladım.

www.direnc.net

www.robotistan.com

gün içerisinde bu tip linklere bakarak bayağı iç geçiriyorum :)

almak istiyorum açıkçası. fakat aklımda bir kaç ''büyük'' soru var:

-elektronik bilgim ''+ ve - kutup''tan ibaret :)

-aynı şekilde, programlama bilgim de komut satırından diskpart'a girmekten ibaret :)

şimdi,asıl sorum şu;

bilgi seviyem sıfır olsa bile, internetten video, türkçe kaynak, forum vb. yerlerden öğrendiklerimle kendi başıma ufak tefek bir şeyler yapabilir miyim?
yoksa hiç bulaşmamak daha mı mantıklı?

 
hmm peki o zaman, bu hayalimi biraz daha ertelemeliyim :)


  • pianist  (30.06.18 02:07:26) 
9-10 yaş grubu çocuklar bir haftalık eğitim ile çizgi izleyen robot yapıyor, oradan hesp et.


  • orpheus  (30.06.18 05:01:23) 
çok basit lego gibi birleştirip copy-paste ile kodlarla oynayacaksın


  • dedim dedim de kime dedim  (30.06.18 11:36:22) 
elektronik öğreneyim transistörü nasıl bağlayacağımı öğreneyim vs dersen çok beklersin. arduino projeleri açık kaynak, bir sürü insan yaptığı projeyi adım adım paylaşıyor. repository lere yüklüyor. tek yapman gereken tarifi izleyip programını indirmek. ilk adımda kendin tasarlamaktan çok yapılmış projeleri tekrarlayabilirsin. maksat lehim yapmayı öğrenmek, led in artısı eksisini öğrenmek. aşırı akımdan bikaç parça bozmak, öğrenmek.

bu süreç içinde zaten tonla google araştırması yapacaksın, okuyacaksın, ek bilgiler öğreneceksin. proje fikrin doğacak neyi yapıp neyi yapamayacğaını göreceksin ve değişiklikler yapmaya başlayacaksın.



Hackerspace denen bi oluşum var, tüm dünyada yüzlerce atölyede çalışıyorlar. oluşum ücretsiz ama sürekli gidip geliyorsan üye olup katkıda bulunmak öneriliyor. aylık cüzi bi ücret karşılığında tüm ekipmanlara erişim ve sarf malzemeleri ücretsiz oluyor. benim bulunduğum şehirdeki atölyede 3d yazıcı, lazer kesici, bedava arduino kitleri, sensörler, osiloskop vs mevcut. türkiyedekinde de biçok ekipman olmalı. eve bu tip şeyleri almak istemezsen bu tür yerlerden de yardım alabilirsin. ama en büyük avantajı yardım alabilmek. insanlar kendi projeleri üzerinde çalışsa da birbirlerine yardımcı oluyorlar.

bi iletişime geçip durumu öğrenebilrsin, katılım var mı, ekipmanlar neler, gittiğinde yardımcı olacak birilerini bulabilir misin vs.
  • sttc  (30.06.18 14:01:38) 
gerçekten herkese çok teşekkür ederim. bayağı bir gaza geldim açıkçası :)


  • pianist  (30.06.18 15:12:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.