[]

"Korku" öğrenmeyi tetikler mi engeller mi?

Sınıfta kalma korkusunun tetiklediği ders çalışma şeklinden mi daha çok verim alınılır öğrenmek adına, yoksa kalma geçme kaygısı duymaksızın yapılan aktiviteden mi? Günümüzde temeli korkuya dayanmayan pek bir şey bırakmıyorlar gerçi. Okumazsan işin olmaz işin olmazsa aç kalırsın aç kalırsan ölürsün misali çocukluktan bu yana bir korku şartlandırması yükleniliyor. Belki bu yüzden her yıl milyonlarca mezuna rağmen ülke gelişemiyor, verimli mezun sayısı az. Sınıfta kalma korkusuyla dersi anlamak yerine sadece sınavı geçmeye yarayacak bilgileri ezberleyip tekrar ediyoruz. Ygs lys öss ise tamamen kazanamama korkusuna dayanıyor. Matematiği coğrafyayı işimize yarayacağı için değil üniversitesi kazanma isteği, kazanamama korkusu yüzünden öğrenmeye (?) mecbur bırakılıyoruz.

Fakat diyelim ki hiçbir korkuya gerek duyulmayan bir ortam var, sınavlar yok, herkesin serveti var. Bu ortamda okumak ve öğrenmek herhangi bir korkuya değil kişisel gelişime dayanacak. Ancak günümüzden farklı olarak herhangi bir maddi kazanç getirmeyecek. Böyle bir ortamda insanlar öğrenmeye ne kadar istekli olurdu günümüz dünyasına kıyasla?


 
korku ogrenmeyi engeller, ezberlemeyi tetikler.

insan beyninin nasil calistigini arastiran -yanilmiyorsam- akademisyen birinin beyin felci gecirmesi ve kendi beyin yapisini gozlemlemesi/incelemesi. sansli midir degil midir bilemedim fakat cok guzel bir sunum.

youtu.be
  • seksli harf  (08.05.18 03:22:39 ~ 03:22:45) 
Korku stres yaratır. Bir seviyeye kadar stres harekete geçiricidir.


  • burfak  (08.05.18 09:06:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.