[]

Yeni girilen işte sabrın zorlanması

Merhaba arkadaşlar,

Durumu olmayanlar için özet sondadır.

Daha önceki duyuruda belirttiği (git: 1273099) gibi kurumsal bir firmada E-Ticaret Sorumlusu olarak 1 hafta önce işe girdim. Daha önce bu alanda bir tecrübem olmadı. Yani beni yetiştirmek üzere aldılar. Görevim stokları kontrol etmek, siteleri kontrol etmek, siparişleri işleme koymak, iade almak, sitelerde ürün açıp kapamak, kargo kapatma gibi şeyler olacak. Seo,Ad Sense gibi ileri seviye gerektirecek işler yok. Onları yazılım ekibi yapıyor.

Siteler demişken 10-11 civarı alışveriş sitesi var. Yarısı önemli, yarısı da geri planda kalan siteler. Genel olarak bu işler var. Ufaktan ufaktan görev vermeye başladılar ve iş öğretme anlamında da 3-4 gündür hareketlilik var. Ben de bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Ben de daha iyi kavramak için verdikleri görevleri biraz detaylara dikkat ederek yapıyorum, bu da biraz uzun sürmesine neden oluyor. Şimdi çalıştığım bölümde bana yardımcı olan 2 kişi var. Bir tanesi 1 yıldır orada çalışan 19 yaşında bir genç, diğeri de 30 yaşında 3 yıldır çalışan bir kadın, şef değil ama oranın ağası gibi bir şey. Çoğu yük onda gibi. Genç arkadaşımız (en iyi arkadaşım) acele etmemem gerektiğini, her zaman yardımcı olacağını, her şeyin birden olmayacağını, canımı sıkmamam gerektiği gibi destekleyici şeyler söylüyor. Diğer bölümlerden arkadaşlar da öyle söylüyor ve bana hep güleryüzle, sevecenlikle yaklaşıyorlar.

Ancak bu bana daha çok iş öğreten ve yapmam gerekenleri söyleyen kadın tam anlamıyla sabrımı zorluyor. Bana sanki gerizekalıymışım gibi davranıyor. Amk işe başlayalı 1 hafta oldu, 1 haftada o kadar şeyi nasıl öğreneceğim? Ona göre böyle gidersem bir işi yapmam 1 yılımı alırmış. Ben her şeyi kavramak, neyin ne olduğunu öğrenmek için yavaştan alıyorum. Bir şeyi yanlış yapınca " Ben galiba anlatamıyorum" gibi kezban kezban triplere giriyor. Bi yerde öyle sinirlendim ki anlatamam, yeni de olduğunuz için bir şey de diyemiyorsunuz, kendinize göre gerekçeler belirtiyorsunuz. Sanki zorla yaptırmışlar gibi, sanki benim orada çalışmamı istemiyor gibi ve bana en soğuk davranan o . Ben bu kadınla napıcam bilmiyorum. Üstelik kendisi de diyo bu iş öğrenmesi zor, zaman alır diye. Tahmini olarak ne kadar zamanda kavrayabileceğimi sordu ve ben de "1.5-2 ay" dedim, "1.5 ayda yaparsan bravo sana dedi". İşverenle konuştuğumda o da bu işi öğrenmenin çok zaman alacağını söylemişti.

Önümüzdeki ay sezon açılacak ve ben o zamanki stresle bu kadınla nasıl baş edicem bilmiyorum. Adeta diken üzerindeyim, edeceğim en ufak lafın 2 dakika sonra işverenin kulağına gideceğine eminim. Ya da gidip "Aldığınız İnatçılık kişisi işleri batırıyor" diyecek birisi bence. Bu da benim sonum olur. Var mı sizin de yaşadığınız benzer tecrübeler ve ne önerirsiniz? Tikler gelecek.

Özet: Daha önce tecrübemin olmadığı e-ticaret işinde yeni başlamama rağmen, işleri hemen kavrayamadığım,yavaş olduğum için gerizekalı muamelesi yapan bir kezban var, bana orada en soğuk davranan odur.Adeta sabrımı zorluyor.En ufak bir lafımda işverene işpiyon eder. Yaşayanınız var mı ve ne önerirsiniz?

 
bu ne sabırsızlık, ya hu... sakin, daha. belki birgün şükranla andığınız kişi o olacak... 1 haftada birşey belli olmaz. daha önce hızlanamyan kişiler olmuştur, yetişip kaçanlar olmuştur... o yüzden öyle davranıyordur belki.


  • e haliyle  (14.04.18 00:00:40) 
Sizce asıl o sabırsız davranmıyo mu 1 haftada her şeyi öğrenmemi bekleyerek?


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (14.04.18 00:14:09) 
böyle insanlar her yerde. olabilir zamanla öğrenirsin de "Ben galiba anlatamıyorum" şu cümle bile kadını tanımak için yeter. insan gibi yaklaşabilir. patron yalakasıdır bir de bu bence. eline güç geçirince böyle olurlar kendilerinden daha yukarda birinin karşısında tam tersi.


  • nick bulamadim  (14.04.18 02:24:43) 
@j r r tolkien hayranı Keşke abartsaydım ama abartmıyorum. Başkalarına davranma şekliyle bana davranma şekli arasında dağlar kadar fark var. "Ben anlatamıyorum galiba " dediği yerde bildiğin azarladı yani. Orada kendimi nasıl tuttum bilmiyorum. Kendisine de zaten kaç kere söyledim detaylara dikkat etmek için yavaştan aldığımı. Bir de bu iş öyle 1 haftada öğrenilecek bir şey değil. Standart bir insanın 3-4 ayını alır öğrenmesi. Bunu işveren de söyledi, oradakiler de söyledi. Zaten sözleşmede de yazıyor ilk 2 ayın deneme süresi olduğu. Her sitenin kendine özgü bir sistemi var. Daha 1 haftalık birinin işleri hemen kapıp standart düzeye gelmesi beklenemez. Tamam 4-5 ayımı doldurmuş olsam orada biraz hak veririm ama bu şekilde olmaz. Bir de kendisi sürekli üzerinde çok yük olduğunu, delirme noktasına geldiğini, kafa tatiline ihtiyacı olduğunu söylüyor. Herhalde üzerindeki yükü hemen bana yükleyemeyeceği için de olabilir bu tavırlar.

@nick bulamadım Vallahi tam anlattığın gibi. Egoist manyağın teki. Matrix' de yaşamıyoruz ki bilgisayara kendimizi bağlayıp ihtiyacımız olanı anında beynimize yükleyelim. Patron yoğun olduğu için kimse kolay kolay kendisine ulaşamıyor ama ulaşsalardı patron yalakası olurdu eminim.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (14.04.18 18:08:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.