[]

lomo

bu aletle çekilen fotolar çok hoşuma gitti. fiyatı da makul; ancak kompakt makinalara alışmış bir nesil olarak pahalıya patlamaz mı bu yıkatma olayı,36'lık şeklinde mi satılıyo pozları, fiyatı filan nedir, yıkatılan fotolar tarayıcı ile sanal ortama aktarılınca görüntü kalitesinde neden fazla bozulma olmuyor vs kullananlardan genel bilgi almak istiyorum

sevgiler


(bkz: #18223052)

 
film banyo ettirmek, dijital ile kıyaslandığında tabii ki pahalı. filme vereceğin 4-5 lira, baskı almayıp dijital çıktı alsan bile banyo 10 liraya filan patlar. Lakin keyiflidir. banyo ettirene kadar filmi ne çektiğini bile unutuyorsun. Bende bir 35mm SLR var, arada keyfine onunla da çektiğim oluyor.

Fotoğrafın kalitesinin bozulması için ise bir sebep yok. Filmli makinelerde tek dezavantaj beyaz dengesinin olmaması. Makine dijital düzeltme yapmaz, ne görürse onu çeker. Tabi bu aslında dezavantaj mıdır tartışma konusu çünkü gerçekçi olmasa bile çok hoş renk tonları elde edebiliyorsun. Ayrıca 35mm filmler, 24 milyon piksellik görüntü vermektedir. Bugün 24 megapiksel fotoğraf çeken bir makinanın body fiyatı 5000 dolar civarındadır. Bilmem anlatabildim mi? =)

Kısacası fotoğrafların kalitesi konusunda endişe etmeye gerek yok. Filmde bir çizilme vs olmadığı sürece fotoğrafların dijitalden aşağı kalır yanı olmaz. Fotoğrafçılarda makineler oluyor, banyo ettikten sonra veriyorlar makinaya, istediğin çözünürlükte dijital olarak variyor alet.
  • fortisvita  (21.02.10 23:29:21) 
36'lık şeklinde mi satılıyor bunun pozları hocam, 36 fotoğrafı cd'ye çektirsek 15 liraya mal oluyor. 24 megapiksel olayına bir şey diyemem; 24!!!

sizin çektiğiniz fotoları sergilediğiniz blog, flickr filan var mı?
  • karacoğlan der ki  (22.02.10 12:13:48 ~ 12:15:10) 
lomo'lar standart 35mm film ile çalışıyor, evet. 36 poz der lakin bazen 37-38'i bulabilir şanslıysan :)

fortisvita.deviantart.com
fortisvita.deviantart.com
fortisvita.deviantart.com
fortisvita.deviantart.com

Hepsi SLr makine, 35mm filmle çekilmiştir.

Bir arkadaşımın lomo oktomat ile çektikleri:

mimbusrayeltekin.deviantart.com
mimbusrayeltekin.deviantart.com

oktomat'ın 8 objektifi var, bir filmi 8 kareye bölüp sırayla çekiyor. Bayağı ilginç bir alet. özellikle hakeretli şeyleri çekerken çok güzel fotoğraflar çıkabiliyor.

Kısacası filmin kalitesi açısından bir sorun mevcut değil ancak tabii ki maliyetli. Her gün lomoyla onlarca poz çekmek abes kaçar lakin bir tane bulunsa, ara sıra kullanmak gayet keyiflidir.
  • fortisvita  (23.02.10 23:36:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.