[]

geride birakmak

birine söylemek istediginiz bazi seyler vardi ama bitirme sansiniz yok. görüsüp yüzüne söylemek olasilik dahilinde degil. ama bazen kendinizi o kisiyle kavgga eder gibi argüman yaratirken buluyorsunuz. kafanizda hayal ettiginiz sonlanmaya kavusmak mümkün olmuyor. ne yapmak gerekir?

örnek vereyim, veda edemeden görüsemeden ölmüs birini düsünün ya da 6 senelik iliskiden aldatmali ayrilikla ayrildiginizi düsünün, ya da hayatinizdan bir anda cikip giden bir arkadasinizi düsünün. intihar etmis bir arkadasiniza neden diye kizdiginiz tartistiginizi hayal edin.

demek istedikleriniz var, ama bir türlü kurtulamiyor o "closure" anina sahip olamiyorsunuz.

napalim? böyle deli gibi kendi kendime hayaliyle tartismaya devam edeyim mi? mektup yaz, biriyle role play yapip derdini anlat, bunlar denendi. ama öyle bazen hatra geliyor bazen savunmaya bazen saldiriya gecen dialoglar yasiyorum kendi kendimce. bir türlü geride birakamadiysak ne yapacagiz? hele de git konus bence diyemiyorsak?

 
Şimdiye odaklan anı yaşa


  • zifir nikotin karbon  (24.03.18 22:44:14) 
hatirlamak ya da üzerine düsünmek istemiyorum ama bunu yaparken buluyorum.

yillarca evli kaldiktan sonra esi ölünce her sabah uyandiginda esinin olmadigini farkedip üzülen kadin gibiyim. s.ktir et diyorum ben benken, ama mesgulken ya da bir seye odaklanmamisken birden aklima geldigi ya da serbest cagrisim yaptigi oluyor. bu da demek ki kafamda bitirememisim dedirtiyor. o yüzden sordum.

karsi tarafla görüsmek vs degil olay, olay bunu komple geride birakmak istemek. o ypzden bir sey yapmam gerek.
  • aynadakiyabanci  (24.03.18 22:53:07) 
Aldatılma konusu başka bir boyut ama ölüm söz konusuysa o kişinin bir yakınıyla görüşebilirsin. Eğer yaptığın bir şeyden pişmansan o kişinin annesiyle, babasıyla konuşabilirsin. Helallik istemek gibi bir şey. Neresinden tutarsanız tutun, bu saplantılı bir durum.


  • dissendium  (24.03.18 23:03:12) 
Ben de yaşadım biraz ve bence ortalama mutluluğunu yükseltmek ile zamandan başka çare yok.


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (24.03.18 23:48:59) 
Düşünmeyi istememek, daha fazla düşünmenize neden olur. İnsan bastırdığı duygunun esiri olur.

Kendi kendinize stratejiler geliştirmeyi bırakın, sadece başka şeylerle oyalanmaya devam edin, anı yaşayın. bi anlamda bunlar da strateji sayılır fakat benim bahsettiğim içsel benliğinizde oluşturmaya çalıştığını stratejiler.

İnanın hayatta çoğu şey yarım kalabiliyor. Arkadaşlıklar, ilişkiler, söylenmemiş sözler, bitirilmemiş kitaplar, hevesle başlayıp istifa etmekle sonuçlanan işler... Benim de yarım kaldığım oldu, onun da, bunun da... Şimdi söyleyemiyor olmanız, ileride bir gün içinizde kalanları söyleme şansını elde edemeyeceğiniz anlamına gelmiyor.

Onu da affedin, söylemek istediklerinizi de azad edin... Siz görmesiniz bile, sizin bugün söylemek istediklerinizi, yarın başka biri ona mutlaka söyleyecektir. Emin olun,
hayatta en değerli olan sizsiniz ve yarım kalan şeyler dahil birçok şeyin bir daha geri dönüşü olmuyor. Size bunları yazarken geride kalan dakikaların bile... Affedin ve bırakın gitsin.
  • principlei  (25.03.18 00:03:41) 
buna bu denli odaklandığınız için olmuyor olabilir. anladığımı kadarıyla elinizde olmayan bir tarafı da var, ama bir klişe vardır; kendinize telkin de etseniz biri de söylemiş olsa "mavi bulutları düşünme" dediğimizde zihnimiz kendiliğinden mavi bulutları düşünmeye müsait. siz de bu denli odaklanınca kendinizde böyle bir etki oluşturuyor olabilirsiniz.

sizde eksik kalmış o ilişkiyi/durumu zihniniz böyle tamamlıyor. bu bir bakıma iyi bir şey de, iyiliği, size ne olduğunu bilebiliyorsunuz, niye olduğuna dair tam bir şey denemese de.
  • dafaisss  (25.03.18 01:34:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.