[]

Okutmanlar öğretim görevlisi oldu

Okutman, çevirici, uzman vb. öğretim elemanları tek başlıkta, "Öğretim Görevlisi" adı altında birleşti. Şimdi yardımcı doçentler de Öğr. Gör. Dr. oldu. Biz okutmanlar bunların doktora mezunu olmayanı mı olduk bir nevi? Doktorasız yardımcı doçent gibi. Gerçi onlar öğretim üyesi oluyor. Acaba artık doç. ve prof. mu öğretim üyesi olacak sadece? Onlar (yard. doç.) için tenzil-i rütbe oluyor, bizim için ise ref-i rütbe eğer benim anladığım gibiyse.

Maaş vb. konularda farklılık olacak mı sizce? Doktoram bitince ben de Öğr. Gör. Dr. olacağım, o zaman kolayca yardımcı doçent mi olmuş oluyorum? Akademinin içinden biri olarak benim bile kafam allak bullak.


 
Doktorasız öğretim görevlisi mi var? (Sanatta yeterlik?)

Uzman kadrosundakiler ders yürütemiyordu, Öğr. Gör. oldularsa artık ders yürütebilecekler, dolayısıyla ders ücreti alabilecekler (diğer kadrolarda nasıldı bilmiyorum). Öğr. Gör. olmak için doktora şartı yoktu zaten. Artık yardımcı doçent diye bir şey olmadığı için bir şey elde etmemiş oluyorsunuz. Doktora sonrası direkt doçentliğe başvurabiliyorduk zaten. Bir kaybınız ya da kazancınız yok bence.
  • kayranin kedisi  (13.03.18 15:01:01) 
Yanlışınız var. Tasarıda yapılan değişiklik ile mevcut yardımcı doçentler için öğr. gör. dr. yerine "doktor öğretim üyesi" adı benimsendi.

www.tbmm.gov.tr

Biraz kafa karışıklığı var ama yeni ilanlardan anlaşıldığı kadarıyla yapılan sadece isim değişikliği, zira yine doktor öğretim üyesi alımı için kadro ilan edilmesi gerekiyor.
  • espandon  (13.03.18 19:06:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.