[]

depozitoyu vermek istemeyen ev sahibi?

hukuksal açıdan ne yapabilrim bilgi veriniz lütfen:
- kontratım bitmeden çıktım, kiralarımın hepsini zamanında yatırdım, kira + depozitoyu banka havalesiyle yatırmıştım, evi temiz bırakmamış olabilecedğimi, gidip bakmaya vaktinin olmadığını, zaman vermemi, temiz değilse tamir parası alacağını vs vs söleyerek sallıyor 14 gün oldu çıkalı ve yeni kiracı gelmiş bile eve...şimdi nedir prosedür bu durumda bileyim ki caydırıcı bir konuşma yapabileyim! adıma evle ilgili ödenmemiş elektrik su telefon aidat vs vs hiçbirşey yok! hepsi ödenmiş durumda.

edit: kontrat sürem bitmemişti evet! yeni kiracı oturuyormuş şu an evde

edit: ev sahibinin kontrat bitmeden çıktığımda benden kalan ayları isteyebileceğinden haberi yok sanıyorum. bu gün yine konuştum, "erken çıktın, pat ortada bıraktın bizi" felan deyince ben resmi-ben bunu bilirim-çalıştım dersime ses tonuyla "hakkım var, istediğim zaman çıkabilirim, üstelik bir ay önce haber verdim" dediğimde çünkü hiç birşey demedi...bir (ay önce haber verdiğimde de çıkıcamı tamam sorun yok demişti), tamam bu akşam veya yarın yatırırım dedi...ama dur bakalım beklemedeyim...len işin gücün arasında bunlarla uğraşıyoruz ya...aq

edit: evle ilgili benim adıma olan ve ödenmemiş hiçbir şey yok (adıma olmayanları da ödedim zaten)!

 
kontrat bitmeden çıkarsan yeni kiracı bulana kadar olan parayı alabilir senden.

kontratta depozito bedeli yazıyorsa "veriyo musun, icrayla mı alayım" dersin. öder.
  • plainwalker  (18.02.10 12:16:36) 
bizim üstteki dairenin kiracısı erken çıkmıştı. kontratın bitmesine 4 ay varken. ev sahibi o 4 ayı bile almıştı.


  • atmosphere  (18.02.10 12:45:54) 
noterden ihtarname çek... her şeyini de yazılı yap. elektrik falan için çıktığın tarih itibarıyla borcu yoktur yazıları al hep, çıkarken de yine noterden ihbarname çek.

bi dahaki sefere de son kiradan kes depozitoyu :))

edüt: yeni kiracı taşınmış arkadaşlar, mahrum kalınan gelir davası açamaz, açarsa da o ayrı konu. başka bir şey almaya hakkı yok. depozito erken çıkarsan el konulacak bi para değil. ben de erken çıktım, depozitonun bir kısmıyla mahsuplaştık, kalanını çatır çatır aldım.
  • no avalon  (18.02.10 12:49:07 ~ 12:52:50) 
yalnız şunu unutmayın... kontratta buna yönelik bir hüküm olmalı. yani aranızdaki kontrat "taraflar bir ay önceden haber vermek kaydıyla sözleşmeyi feshedebilir" diyorsa önce çıktın sonra çıktın ver paramı olmaz. yok "kontrat süresi bitmeden bir ay önce heber..." diyorsa hakkı var. ancak şartlar şöyle: 1- ev boş kaldığı sürece ödersiniz (sizinki hemen tutulmuş anladığım kadarıyla) 2- 8 ay boş kalırsa mahkemeye gidersiniz, mahkeme de ev daha uzun süre boş kalmış olsa da, henüz 3-4 aydan fazlasına hükmetmemiştir. çünkü dava "mahrum kalınan gelir " davasıdır. adam evi verdikten sonra sizden daha para isteyemez; sizden para tırtmak için de evi boş bırakamaz. dolayısıyla bu tür işlerde anlaşmak iki taraf için de hayırlıdır.

eski ev sahibiniz evi kiraya vermiş ve size depozitonuzu ödemiyorsa haksızdır.
  • no avalon  (18.02.10 15:35:33 ~ 15:36:54) 
teşekkürler herkese bilgiler için. yarın akşama kadar bekleyelim bakalım. ödeyecek gibi görünüyor.

edit: efendim kendileri gece 23.30'da hesabıma aynen yatırmıştır depozitoyu...ne de olsa edele mülkün temelidir :) teşekkürler tekrar yanıtlayanlara!
  • cinematography  (18.02.10 17:33:51 ~ 19.02.10 06:55:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.