[]

Başarının sizin hayatınız için tarifi nedir (yakın 5 yıl için )

Başarının sizin hayatınız için tarifi nedir (yakın 5 yıl için )
-Mesleki donanım
-Karıyer
-Maddi

-Manevi başarı ve mutluluk nedir?

 
5 yıl içinse para biriktirebiliyor olmak. Sonra başarının ne olduğunu ben de düşünüp geleceğimi ona göre çizeceğim.


  • freetakilir  (07.03.18 21:15:17) 
5 yıl bu tür öngörülemez planlar için çok uzun yaklaşımlar. Ancak yine de deneyelim

1.sorunun cevabı başarının tarifi çok bellidir; hangi alanda kavgaya tutuştuysanız o alanda kazanmak. İster mesleki donanım olabilir, ister maddi gelir olabilir isterse, donanım ya da gelir olmadan belirli bir fitle sahibi olmak olabilir, bi' önemi yok. Hayat seni hangi alana ittiyse aslolan şey o alandaki kavganda hayatın seni utandıramaması. Bunu sağlayabiliyorsan başarıdır.

Benim için, başarabileceğim/kavga etmeyi isteyeceğim bir alan yok. Genelde benim durumumda olanlarda durum böyledir, bizim gibilerin elde edebileceği en fazla şey sayısal çoklukların artmasıdır ki bunun da gerek şartları farklı, başka bir diyalogun konusu.



2. sorunda Manevi başarı ve mutluluk ise birbirinden ayrı şeyler aslında; yani şöyle başarı bir miktar mutluluğu arkasından sürükler ama manevi mutluluk için başarıya ihtiyaç olmadığı durumlar daha ağırlıkladır.

Bunun tanımı da tamamen ''kimyasal'' hazlarla ilgili. Başka hiçbir açıklaması yok. Yani bir çocuğun olur sana maddi bir faydası olmaz hatta zararı olur ama senin başka karakteristik özelliklerini kırbaçladığı için; sahip olma,koruma v.s hayal dahi edemeyeceğin bir mutluluk hissedersin.

ya da aşık olabilirsin, o kişinin varlığı bile seni dünyanın TEK mutlu insanı yapar. Yani manevi başarı ve mutluluk tamamen kimyasal faktörler, gece uyanırsın güneşin doğuşunu izlerken birden için neşeyle dolar, ya da güneşe gerek yok (bkz: gece 2 de gelen yakışıklılık hissi) aniden mutluluk hissini yaşayabilirsin.

Kimyasal.

edit: farkettim ki manevi başarıya değinmemişim. Manevi başarı aslında iç huzur dedikleri şeyi sağlayabilmek sadece. Zaten bu manevi sandığımız şeylerin çokcası manevi değil de neyseki o da şimdinin konusu değil, misal kendine verdiğin sözleri tutabilmek manevi bir başarıya belki örnek gösterilebilir.
  • mete kudur  (07.03.18 21:48:58 ~ 21:51:46) 
İstediğin işleri, belirlemiş olduğun zaman dilimlerinde tamamlayıp bitirmek.


  • rhoda  (07.03.18 21:54:15) 
1) Üç yıllık iş tecrübem olsun.
2) Yüksek lisansa başlamış olayım.
3) 60-70 bin lira aralığında bir arabam olsun.

Manevi başarı için, bildiklerimi, öğrendiklerimi gerek akademik anlamda gerek profesyonel iş hayatı anlamında başkalarına aktarayım. Ben mühendislik öğrencisiyim. Ortaya bir ürün koyayım. İnsanlar benim tasarladığım, üretilmesine ön ayak olduğum ya da direkt ürettiğim bir şeyden faydalansınlar. Selfie çubuğunu tasarlayan mühendis şu anda manevi olarak mutlu olabilir. İş kurmak da istiyorum aslında. Sadece herkesten farklı olarak, köşeyi dönmek amacıyla değil de gerçekten ihtiyaç olan bir alanda ülkeme, dünyaya hizmet edecek bir şirket kurmak isterim. CEO Bey olmaktan bahsetmiyorum. Direkt Sakıp Sabancı gibi onlarca alanda iş alanı oluşturmaktan bahsediyorum.
  • dissendium  (07.03.18 22:12:32) 
Mesleğimi tamamen bırakabilmiş olmak. Bunu yaptıktan sonra gerisi gelir diye düşünüyorum.


  • ms brownstone  (07.03.18 22:21:44) 
  • iddaaci  (07.03.18 23:31:09) 
Hayalimdeki isi yapmak. Ayni zamanda manevi basaridir zaten benim icin bu.


  • stavro  (08.03.18 00:01:04) 
Burdan gitmis olmak


  • rn  (08.03.18 00:14:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.