[]
2018 YKS (öss) Hakkında
Sayın arkadaşlar ben sizlere bi konu hakkında soru sormak istiyorum.Ben meslek okulu (çıraklık eğitimden) mezun olmuş kalfalık belgesi olan ve açık ögretimden meslek lisesi diplomasına sahip birisiyim.Geçen sene 15 temmuz olayları oldugunda askerde oldugumdan çarşı izinlerimiz yoktu ve üniversite sınavlarına kayıt falan yaptıramadım.öyle bir senem yandı ve bu seneyi iple çekerken universite sınavları için bu gün kaydımı yaptırdım.Bana yol gösterek çevremde bir tane allahın kulu olmadıgından bu kayıtı yaptırdıktan sonra başladım kara kara düşünmeye '' bir dersananeye gitsem iyi olur 4-5 ay bile olsa 5 soru çözebilecek bir şeyler ögrensem kârdır'' amacım derece yapip ordaki üniversiteye gidiyim evime yakın olsun vesayre şeyler değil sadece ve sadece bir üniversiteye taban puandan olsa bile gireyim ve 2 senelik bile olsa üniversite bitireyim ve üniversite diplomam olsun amacım sadece ve sadece budur.Fakat şuanda kime dersane hakkında bir şey sorsam '' bu saatten sonra gitsen ne faydası var dersaneler konuları bitirmiştir ve cayır cayır deneme sınavı yapiyordur trenin ucu kaçtı bir kere '' deyip ufakda olsa hayallerimi bi anda yıktılar ve çok üzgün bi durumdayım.Kendi halimde çalışıp iyi kötü aileme destek olan ve kendi harçlıgımı cıkaran birisiyim ve sizden istediğim şey şudur: ALLAH için birisi söylesin ders temelini orta ögretimde tamamlamış ve bir daha ders yüzü görmeyen ben'' bu işten en az zararlı cıkıp herhangi bir üniversiteye girme şansım yok mu yani şu günden itibaren hazirandaki sınavlara kadar türkçe, tarihi iyi kötü evde çalışsam internetten vesayre, matematik için iyi kötü bi hoca falan tutabilirsem bana yeterli olur mu ? nolur bana çıkar bir yol söyleyin kendimi kurtarmak istiyorum
Yeni sınav sistemi hakkında fikrim yok bu yüzden net tavsiye veremeyeceğim ama;
Çevren dershane konusunda haklı gibi, fakat eğer yine ygs-lys ayrımı varsa yani sadece 2 senelik hedeflediğinden ygs'ye (adı her ne ise) hazırlanman yeterli olacak.
Eğer sadece buna yönelik eğitim veren bir sınıf bulabilirsen fena olmaz gibi yine de.
Belediyelerin ücretsiz kursları oluyor oraları ziyaret edebilirsin.
Yine temel seviyede kitaplarla çalışmaya başlayabilirsin, eğer gerçekten kendini verirsen bu sürede iyi sayılabilecek bir puan elde edebilirsin bence.
Bence ilk yapman gereken kitapları almak olsun.
Çevren dershane konusunda haklı gibi, fakat eğer yine ygs-lys ayrımı varsa yani sadece 2 senelik hedeflediğinden ygs'ye (adı her ne ise) hazırlanman yeterli olacak.
Eğer sadece buna yönelik eğitim veren bir sınıf bulabilirsen fena olmaz gibi yine de.
Belediyelerin ücretsiz kursları oluyor oraları ziyaret edebilirsin.
Yine temel seviyede kitaplarla çalışmaya başlayabilirsin, eğer gerçekten kendini verirsen bu sürede iyi sayılabilecek bir puan elde edebilirsin bence.
Bence ilk yapman gereken kitapları almak olsun.
- atom karincanin torunu (02.03.18 14:08:24)
kitaplardan kastın test kitapları mı acaba veya konu kitaplarını nerden temin edebilirim yani kırtasiyeler bilir mi veya nereye gitmeliyim ?
- caner555 (02.03.18 14:29:27)
Öncelikle hedefini belirlemen gerekiyor. Hangi ilde yaşıyorsun, hangi üniversitenin hangi bölümünü istiyorsun bunları belirle. Bunları belirleyince oranın puanını bul. Sonra da o puanı elde etmek için ne kadar soru çözmen gerektiğini hesapla. Google'a puanmatik yazarak alacağın puanı hesaplayabilirsin. Diyelim matematikten 10 net yapman gerekiyormuş. O 10 neti yapmak için rasyonel sayılar, üslü sayılar, köklü sayılar gibi basit konuları öğrenirsin ve soru çözersin bol bol. Konu anlatımlı kitap ve soru bankası alman gerekiyor. Şimdiki sınav sistemini ben de bilmiyorum ama Türkçe ve matematik her halükarda vardır. Direkt onları alabilirsin. Herhangi bir kitapçıya gir sor.
- dissendium (02.03.18 14:55:33)
şu bu saatten sonra geçti diyenler bir siktirsin gitsin. çalışmaya başla. dediğin gibi 3-5 şey öğrensen bile kardır. ayrıca hedefini bu kadar düşük tutma. amacını belirle önce yaşınkaç ne yapmak istiyorsun bilmiyoruz. o yüzden net bir şey diyebilmek zor. ama düzenli çalışsan seneye de olabilir mesela. ne kaybedersin? çatır çatır da çalışırsın. şevkini kıranları siktir et.
- nick bulamadim (02.03.18 18:15:05)
yaşım 23 95 doğumluyum ankarada yaşıyorum 4-5 sene otomotiv mekanik bölümünde staj ve kalfalıgımı tamamladım ve okulumun bölümümün üzerinden gelecek puanları düşünerekten kendi bölümümden tercih yapmayı düşünüyorum
- caner555 (02.03.18 20:00:40)
ne kadar zaman ayıracaksın, kendini ne kadar zorlıcaksın bilmiyorum. bu sana bağlı. ama şöyleyi söyleyim. yaşın çok küçük. hiçbir şey için geç değil. şu an çalışmaya başlasan seneye hukuk bile kazanabilirsin. millet insanların şevkini kırmayı çok seviyor. kendine bir hedef belirle. işi devam ederken çalışacaksan belli bir plan yap kendine. günde 2 saat çalışıcam gibi mesela. puanza.com diye bir site var. hesapla kaç net yapman gerektiğini oradan. girmek istediğin okulun netlerine falan bak ne kadar istiyor diye. uzun vadede hukuk bile kazanabilirsin mesela. teknofem falan var. oradan çalışabilirsin. ama plan, program ve disiplin önemli. çok şey başarabilirsin.
- nick bulamadim (02.03.18 22:03:49)
1