Çünkü ailen olursa en büyük zaafın onlar olur. Sevgili de yapamazsın.
Düşmanlarına açık hedef olurlar ondan.
Düşmanlarına açık hedef olurlar ondan.
- arockm (28.02.18 19:11:10)
Sempati yapin diye, zenginler kotu fakirler iyidir gibi bir sey bu.
- Traveller (28.02.18 19:11:28)
masallar topluma mesaj verme kaygılıdır. kahramanların yetim/öksüz oluşuyla okuyana/dinleyene ''yalnız olsan da, kimsen olmasan da hayat karşısında güçlü olabilirsin. insan isterse her şeyin üstesinden gelebilir'' gazı verir. tüm masallar, destanlar ve hikayeler bunun üzerine kurulmuştur..
- Fayfa (28.02.18 20:04:51)
@acemi, süper kahramanları sormuyorum illa ki. harry potter da bir kahraman mesela. ayrıca batman de yetim ve öksüz. süpermen de. deadpool’u bilmiyorum.
- pinkpeony (28.02.18 20:10:41)
Sorduğunuz soru çok mantıklı. Cevabı ise "öykü"nün temel yapısından ileri geliyor. Aristo'nun temellerini attığı öykü kuramı bir çatışmaya dayalı kurulmuştur. Bu çatışma iç veya/ve dış kaynaklı olabilir. Kahramanı kahraman yapan şey onun mücadele ederek bir başarıya ulaşmasıdır. Bu iç mücadelede kullanılan argümanlar ise maneviyat ve maddiyattır. Genelde o yüzden kahramanlar yoksul, yetim, öksüz veya zor şartlardan gelmiş karakterler oluyor. Kahramanlar başarıya ulaşırken, siz onu izlediğinizde iç mücadelesini de takdir ediyorsunuz. Kahramanın kahraman olabilmesi için çatışmalardan galip çıkması gerekir. Bir nevi eksiden başlamak hayata. Öykünün temel yapısı da eksiden artıya doğru gider. Bugün tüm klasik kitaplar ve klasik filmlerde aynı öykü yapısını şablon olarak kullanır. İzlediğiniz filmlere ve okuduğunuz kitaplara bu açıdan bakarsanız fark edersiniz. Robert Mckee film ne demek sorusuna, sinemadan çıktığınızda "işte hayat böyle bir şey" cevabını verip vermediğinize göre sorgular. Hayatta da dürtülerimiz fakir çocukların, yetim çocukların başarıya ulaşmasını takdir eder.
- Khalkedon (01.03.18 00:27:01)
1