[]

Farsça Osmanlıca gibi mi okunuyor?

Transcript ederken aynı kurallar mı geçerli?
Nerde 'e' var nerede 'a' var gibi?



 
soruyu tam anlamadım, ama şöyle ki;
kelime ortasında ya da sonunda a sesi varsa elif konur. kelime ortasında/sonunda elif varsa o illaki a olarak okunur. hane, baba vs. güzel he kelime sonunda e sesini verir. ye kelime sonunda i sesidir. elif+ye kelimenin başında i sesidir. örneğin iran kelimesi. aynı şekilde elif+vav u sesidir.
osmanlıcayı üstün körü incelediğimde farsça gibi gelmemişti bana. osmanlıca bilginiz varsa karşılaştırma yapabilirsiniz.
  • thomson'un uzumlu keki  (19.02.18 23:48:46 ~ 23:49:31) 
Üstelik bilgilere ilaveten eğer istisna kelimeleri dışarıda tutarak kelime içinde yazılan elif yoksa kelimeyi e seslisi ile okumak gerekiyor lakin p ve g sessizi ile kurulan Kelimelerde o u seslisi ile oluşan kelimelerdir ki bu kelimeyi e seslisi ile düşünmesi.

Biraz karışıktir lakin mantığını oturtunca ve kelime aşinalığı oluştukca kolaylaşıyor.
  • anarkokombi  (20.02.18 07:14:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.