[]

Almanya Vizesi

Vize randevumu aldım. Ancak bazı sorularım var:

1. Parasal taahhütname için yarın notere gidicem. Annem ve babam emekli. Onların maaş bordroları yeterli olur mu?(erasmus bursu dışında aylık 143€luk bi eksik için yapılıyor taahhütname.)
2. Bi arkadaşım apostil diye bişey yapılması gerekiyo notere tasdiklettirilen belgelere dedi. kaymakama yaptırılan bişeymiş bu. bana demediler böyle bişey ama yaptırmalı mıyım ki?
3. Noter ve tercüme işlerini ucuza getirmenin bi yolu var mıdır?
4. Bi de daha sonra almanyada yapılacak bi sağlık sigortası varmış. aylık 60€ civarında bişey de ona ödemek gerekiyomuş. Bunu ödememek için ssk lıların yaptığı bir işlem var galiba. Aynısı emekli sandığı için de var mıdır?

randevu tarihinden tam 3 hafta sonrasına uçak biletim var onun için biraz sıkıntılıyım. her türlü tecrübeniz yararlı olucak gibi bi his var içimde..

 
geçen yaz almanyadan öğrenci vizesi almış birisi olarak cevaplayayım.

öncelikle burslu olduğunuz için finansal konulardak pek sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum, iki emekli maaşı 143€'yu karşılamak için yeterli olur rahatlıkla, ancak görevli memurlar saçma sapan sebeplerden dolayı zorluk çıkarabilir. garantiye almak için, eğer anne-babanızın bankada birikimi varsa bunun dökümünü de ekstradan gösterebilirsiniz. ama burada "x kişinin bankamızda y liralık hesabı vardır" gibi bir belgeyi kabul etmiyorlar, hesaba girip çıkan para akışını görmek istiyorlar, dolayısıyla bunları gösteren bir döküm almanız gerekecek bankadan.

ben başvururken apostil gerektiren hiç bir şeyle alakam olmamıştı.

noter konusunda pazarlık olabileceğini sanmıyorum, ama tercüme ettireceğiniz belgeler çoksa aynı yerden çevirttirip daha düşük bir fiyata anlaşabilirsiniz belki.

zorunlu öğrenci sağlık sigortasının tutarı aylık yaklaşık 64 euro. bir arkadaşım bahsettiğiniz ssk yolu üzerinden halletmeye çalıştı bu işi, fakat iş çok uzadı ve karıştı, dolayısıyla kendisi vazgeçti. bu sigorta aynı zamanda tüm avrupa birliğinde geçerli olduğu için, eğer erasmus boyunca gezmeyi düşünüyorsanız, bu sigortayı yaptırmanız sizin için hayırlı olabilir.
  • resistance is futile  (15.02.10 21:50:47) 
peki bu taahhütname işi için verilen bordrodur hesap dökümüdür onların da tercümesini vermiş miydiniz ki? bana telefonda gerekmiyo dedi randevu veren kişi ama sitede gerekiyomuş gibi sanki çok net olmamakla beraber. taahhütname kesin çevrilecek ama diğerleri?


  • minguinho  (15.02.10 22:14:22) 
bordroları tercüme ettirmediğime eminim, hesap dökümlerini de tercüme ettirdiğimi hatırlamıyorum. her ne kadar yukarda "şu kadar liralık hesap" kağıdını götürmeyin demiş olsam da, dökümlerle birlikte onu verirseniz daha rahat olabilir. ben o kağıdı ingilizce olarak almıştım (o zaman tercüme ettirmenize gerek yok), ve o kağıdı dökümlerin olduğu yığının tepesine koymuştum, görevli memur sorun çıkartmamıştı.

onun dışında taahütnameyi çevirttirirken, çeviride 143€'luk miktarın belirtilmesi gerektiğini tembihleyin, aksi takdirde "burada kaç lira taahhüt edildiği çevirilmemiş" gerekçesiyle yeniden çevirttirirler, tecrübeyle sabittir.
  • resistance is futile  (15.02.10 22:22:30 ~ 22:23:35) 
aylık 65 euro değerinde olan sigorta aok / tk gibi resmi firmaların sunduğu bir çözümdür. gideceğiniz okul fazla kasmazsa, aylık 25-30 euro değerinde bir özel sigorta yaptırarak aok / tk'dan "befreiung" alabilirsiniz.

bu "befreiung" meselesini gideceğiniz okulun uluslararası ofisine bir danışın.
  • nacht des todes  (15.02.10 22:35:47) 
peki taahhütnameyle ilgili son olarak bişi daha sorucam. direkt kendi adıma bi hesap açtırıp gereken miktarı yatırsam ve o hesap cüzdanını koysam eke toptan hallolur mu iş?


  • minguinho  (15.02.10 23:08:59) 
sanmıyorum, çünkü dediğim gibi hesaba girip çıkan parayı görmek istiyorlar. zannedersem "o parayı kredi çekip de oraya koymuş olabilir" gibi bir yaklaşımları var, yani düzenli gelirinizin olduğunu görmek istiyorlar.


  • resistance is futile  (15.02.10 23:19:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.