[]

Avusturya'da altin almak.

Evet altin almak istiyorum. Yatirim icin en cok bu yöntem cazip geldi. Iki üc ayda bir azar azar altin alip biriktirmek istiyorum fakat avusturya'da altin nasil alinir hicbir fikrim yok. Bankalarin altin paralari var ama onlari alirken vergi ödedigin icin kaybin oluyor dediler. Baska bir yöntemi, kurumu var mi bu isin canlar?

Bir de Türkiye'den altin alsam buraya getirip satabilir miyim? Ticaretini yapip para kazanmaktan bahsetmiyorum. Türkiye'de 50tl ye aldigin ceyrek altini Avusturya'da 25€ ya bozabilir miyim mesela? (1€=2tl olarak hesap ettim iste anladiniz siz).

Ekonomistler, yatirimcilar.. bir aydinlatin beni gözünüzü seveyim.

 
16 viyanada bi sürü kuyumcu türk var, oran al


  • alchemistt  (15.02.10 15:05:41) 
ben gecen sene bu zamanlar bir arkadasin nikahi icin ceyrek altin almistim. fiyati nedir bilmedigim icin bir iki kuyumcu aradim öyle kac para sizde ceyrek altinlar diye. hic biri telefonda bilgi vermedi. gelin konusalim dediler. ben de en yakinina gidip almistim. 35 euro vermistim diye hatirliyorum, 30a da bozuyorlardi. fiyatlarin cok degistini sanmiyorum.


  • shi aila  (15.02.10 15:23:54) 
türkler alip türkler bozuyor ama altin her yerde ayni altin mi? mesela kuyumcudan aldigim altini sparkasse bozar mi bunu merak ediyorum.


  • neronas  (15.02.10 21:31:35) 
altin her yerde ayni altin degil. türk kuyumcudan aldigin altin bir yüzünde atatürk olan türk altini. onunla avusturya bankasina gidersen almazlar tabi.
ama öyle dügünlerde takilan ceyrek/yarim altinlar falan hepsi ayni türk altini, herhangi bir türk kuyumcuda bozarlar.
senin yerinde olsam vakifbankin avusturya subesine telefon acip sorardim bir altin bozuyorlar mi diye. ahanda iletisim bilgileri:
www.vakifbank.at

arama yaparken bunu buldum, belki isine yarar. senin de dedigin gibi bankalarin vergi kestigi söylenmis:
de.answers.yahoo.com
  • shi aila  (15.02.10 23:09:49) 
Peki altina yatirim yapanlar nasil yapiyor bu isi? Türk kuyumcuya mi gidiyor adamlar? Bu isin bir yolu olmali. 1gr 18karat altinin ounce üzerinden hesaplanmis bir fiyati vardir muhakkak. Bu her yerde aynidir zannimca. iscilige para ödemeden bildigin düz altin almaktir istegim.


  • neronas  (16.02.10 11:32:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.