[]

Lise Öğretmeni Arkadaşlara Bir Soru

merhaba sevgili adanalılar;

benim sorum bu sene yeni değişen üniversite sınavı ile ilgili. Lisede sayısal çıkışlı olarak mezun oldum(yaklaşık 10 sene önce). Şimdi üniversite sınavına girersem, hukuk yazma şansım var mıdır?

Lise 3'e giden bir yeğenim var. o da sayısalcı. öğretmenlerinin, "bu seneki sistemde sayısal öğrencilerinin hukuk tercih etmesi kaldırıldı" tarzında birşeyler söyledi. Bunun gerçeklik payı nedir ? Tam olarak bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim.

 
Hukuk tercih edemiyor değil de hukuğun puan türü değiştirildi. Sayısal ağırlık azaltıldı sözele kaydırıldı. Ben böyle biliyorum.


  • uyusam iyi olur  (08.02.18 23:35:08) 
@uyusam iyi olur

yani hukuğun yeterli puanını aldığımız takdirde, sayısalcı-eacı-sözelci farketmeksizin yazabiliyoruz?
  • efegs1905  (08.02.18 23:37:16) 
Lise öğretmeni değilim bu yüzden cevaplamam doğru mu bilmiyorum fakat yıllardır Ygs lys ye hazırlanan ve bu sınavlarla içli dışlı olan biriyim. Ne yazık ki sayısaldan hazırlananların hukuk tercih şansı kalkmadı, kalkmadığı gibi şansları daha da arttı. Eskiden ayrı bir sınava girilmesi gerekiyordu lysde zahmet edip, artık ikinci oturumda bütün lys 1-2-3-4 yani mat2, fen, edeb ve sosyal tek bir kitapçıkta yer alacak ve isteyen keyfi bir şekilde istediği bölümden soru çözebilecek. Sayısalcı tmci ayrımı kalkalı çok oldu o yüzden. Adam tmcidir ama sınavda mat ve feni çözer, edebiyatı çözmez ve sadece sayısaldan puan alır. Ya da hepsini çözer hepsinden puan alır, tabi mat ve fen çözüp edebiyatı komple sallarsa sayısal puanını etkilemez yine, şansını denemiş olur.


  • siyah giyen adam  (08.02.18 23:39:19) 
Evet yazılabiliyor. Bu olay 2-3 sene önce olmuştu ayrıca. Bu sene böyle bir şey olsaydı muhtemelen çok fazla ses getirirdi ben de duymuş olurdum ama duymadım böyle bir şey.


  • uyusam iyi olur  (08.02.18 23:41:36) 
Bu arada ben de lise öğretmeni değilim.


  • uyusam iyi olur  (08.02.18 23:44:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.