[]

Türklerin son yıllarda yaptığı en başarılı müzik türü

kesinlikle hip hop. yaşım 34, 90larda pop ve rock müzikteki amatör ruhu bugünün rapçilerinde görüyorum. son yıllarda en başarılı ve gelecek vaat eden başarılı işler bu müzik türünde.
eypio, yener çevik, şanışer, burak king, tankurt vs takip ediyor musunuz?



 
En başarılı diyemem ama bir başarı var. Takip etmiyorum. Sadece şunları biliyorum.

www.youtube.com

www.youtube.com
  • dissendium  (07.01.18 19:10:13 ~ 19:10:48) 
yüzde 90 sagopa, yüzde 10 diğer takip ediyorum. 0 arabesk rap...


  • ya ben lan neyse  (07.01.18 19:12:46 ~ 19:14:44) 
elektronik muzik bence. Pop muzik falan icler acisi bizde.
O saydigin rapcilerin sohreti kapikule'den 1metre oteye gidemez bence ne bugun ne de ileride. Gelecek vaadeden varsa onlar da elektronik muzik yapanlar bence.

  • stavro  (07.01.18 19:15:39 ~ 19:17:46) 
Saydıklarını takip etmiyorum. Benim rap diye sevdiklerim;

Farazi V Kayra
90 BPM
Da Poet
Sorgu
Ağaçkakan
Ethnique Punch
  • kablelvuku  (07.01.18 19:39:01) 
ben de uzağım bu günümüz rap'çilerine ama bir arkadaşım çok takip ediyor, onun evine gittiğimizde dinleye dinleye az çok tanır oldum. saydığın isimleri dinlemiyor ancak dinlediklerimin bazıları cidden profesyonelceydi. bu da aslında başarının bir kanıtı, başarı dediğimiz şey 3-5 ismin etrafında toplaşmamış demek ki, tür olarak genle bir ilerleme söz konusu. keza kablelvuku'nun saydıklarını da tanımıyorum ama şu dar örneklem bile farklı insanların farklı zevklerinin tatmin olduğunu gösteriyor; tür başarısı diye buna derim ben.

ancak rock'ın alternatif versiyonlarının da başarılı olduğunu söylemem lazım; özellikle dünya çapında müzik yapmaya başlayan gruplar çıktı son 5-10 senede. the away days, the ringo jets, she past away gibi gruplar -yerelliği de kenara bırakabildikleri için- dışarıdaki kitleye de ulaştılar.

bu iki türün yükselmesinin sebebi de bağımsız olarak icra edilmeleri. plak şirketleri, profesyonellik işin içine dahil olunca özgünlüğü kalmıyor yapılan müziğin, illa ki müdahale ediyorlar. her yerde böyle ama bizim gibi bu işin profesyonellerinin bile çok bişey bilmediği ortamda kendini onların arasına atamadıysan piyasada yoksun gibi bir şey. bu gibi kaygılara düşmeden yapılabildiği için, ve tabii ki internet sayesinde, iki tür de kendini duyurabildi belirli kitlelere. elektronik müziği de dahil edebilirdim bu ikisine bu arada, o da kendi başına çok rahat icra edilebilen bir tür ancak orada işin içine remiksçilik ve eğlence amaçlı çerez olarak kullanılma durumu girdiği için genel olarak türün çok ilerleyebildiğini düşünmüyorum. yoksa mahmut orhan mesela, sesini çok güzel duyurdu dünya çapında.
  • Bruce  (07.01.18 19:55:47 ~ 19:56:43) 
arabesk ogeler icermeyenleri olunca ciddiye alabiliyorum cunku diger turlu bana oksimoronik geliyor, hem arabesk gibi kaderci, biatkar bir kultur, hem de rap gibi protest bir teknik bir araya gelmesi benim hosuma gitmiyor. bunu asabilen isimler icin bence turkce demeyelim ama kulturun adini dogru koayrsak hiphop kulturune daha uygundur. hatta hiphop kulturunun sokakta yeserdigi dusunulurse, diger sokak sanatlarina dair de cok buyuk potansiyel oldugunu dusunuyorum, ozellikle ankara ikinci bir berlin olma potansiyelinde...


  • mavicorap  (07.01.18 20:26:06) 
Türkçe Rap eğer başarılı olduysa bile bunlar eypio, burak king, tankurt vs. gibi isimler sayesinde olmadığı kesin.

burak king nedir ? :D @dissendiumun paylaştığı ikinci link bence rap müzik için bir cringe unsuru..

Onlara gelene kadar daha orjinal ve başarılı işler yapan adamlar var. Mode XL, Ais Ezhel vs. gibi.

Asıl o amatör ruhla güzel işler çıkarmış buralara getirmiş daha eskilerden bahsetmiyorum bile tabii ki..

www.youtube.com

www.youtube.com
  • AlsterWasser  (07.01.18 20:28:46 ~ 20:47:07) 
Pop diye düşünüyorum. Belki çıkış noktam yetersiz kalabalir ama milyonlarca kez izlenme sayısına sahip müzik videolarının altında hep yabancı yorumlar görüyorum. Şarkılar tamamen Türkçe olmasına rağmen, yabancı dinleyicilerin bile sadece altyapı ve nağmeye bakarak geldiklerini söyleyebiliriz. Demek ki uluslararası bir standart yakalamışız eskiye göre.


  • m e b  (07.01.18 23:59:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.