[]

''your system is infected!''

masa uzerimdeki resimde yazan yazi bu! trojen/spy ya da virus herneyse durmadan hata mesajlari cikariyordu ve internetten anti virus programlari indirmemi istiyordu. pc deki internet baglantisini kestim ve laptop'umdan internete girerek google'da problem nedir diye arattim. worm.win32.netsky, win32.sober, spysheriff, smss32.exe ile baglantisi oldugu hakkinda bin turlu sey okudum ve benimle ayni dertten muzdarip kullanicilari tatmin eden bir tane bile cevap bulamadim.

yardim icin lutfen ben x programini oneririm, y cok iyi siler, z hep silmistir gibi oneriler yapmayin.. takdir edersiniz ki aynilari forumlarda da yazilmis ve dedigim gibi cozum olmamis..

aynisi bana da oldu ve su yontem ile ya da su program ile sildim diye kesin bir cozum ile gelirseniz minnettar olurum.

not: baslat/calirtir'dan regedit'in calismadigini ve ctrl-alt-del ile task manager'e girilemedigini belirtmek isterim.

 
hocam internetten combofixi bul bilgisayarı onunla bir tara. o sorununu çözecektir büyük ihtimal.


  • etna  (09.02.10 23:29:10) 
Bahsi geçen virüs çok eski bir virüs olup nerden bulup nasıl akpamayı becerdiniz şaşmaktayım. 2 senedir spyseriff virüsünü görmüyordum. kurtulmak için aşağıdaki adımları takip ediniz.


1)downloads.superantispyware.com

yukardaki programı indirin. kurun ve güncellemesini yapın.

2) internet bağlantınızı kesiniz.
3) bilgisayarım-->sağ tık-->özellikler-->sistem geri yükleme sekmesi--> tüm sürücler için sistem geri yüklemeyi kapat kutucuğunu işaretleyiniz.
4) bilgisayarı yeniden başlatın.
5) başlat-->programlar-->donatılar-->sistem araçları-->disk temizleme--> C ve D sürücüsü için ayrı ayrı çalıştırıp tüm kutucukları işaretleyiniz.
6) bu işlemlerden sonra indirmiş olduğunuz programı çalıştırıp tam sistem taraması yaptırınız.
7) ve en önemlisi asla tek bir programa güvenmeyiniz. çünkü her trojan temizleme programının database i farklı trojan ve virüs çeşitlerini içerir... size tavsiyem malwarebytes adlı programı da indirip güncelleme yapıp ayrıca bir de onunla taratınız.

www.cnet.com adresini ziyarat ederek programın ismini yazın indirin.


Bu işlemler bittikten sonra tamamen kurtulmuş olacaksınız. daha önceden kutulmuş ve kurtarmış biri olarak söylüyorum.
  • orion takim yildizi  (09.02.10 23:39:03 ~ 23:41:32) 
@etna, ayni program forum sitelerinde de onerilmis ve ise yaramamis, ben de denedim ve ise yaramadi.. hatta pc mavi ekran veriyor.. ama ilginiz icin tesekkurler..

@orion takim yildizi, bahsettiginiz yolu izliyorum ve superantispyware programi su an 30 adet dosya buldu ve hala taramaya devam ediyor.. sanirim pc'min kirlarda nese icinde sevisecegi gunler yakin :) size cok cok tesekkur ederim.. 2 gundur nasil gerildim cozum bulamayinca bu konuya anlatamam..
  • popara  (10.02.10 00:26:27) 
aslinda sanirim problem buyudu. taratmalardan sonra dosyalari karantinaya aldi ya da sildi, sonra restart istedi ve simdi makine acilmiyor. hosgeldiniz kismindan sonra windows acilma sesinin ardindan kapanma sesi duyuluyor ve ne aciliyor ne de kapaniyor. orada bekliyor. kapatip bir daha aciyorum yine ayni. guvenli mod da girmeyi denedim yine acilmiyor. neyi sildi ki bu simdi?


  • popara  (10.02.10 00:36:12) 
aynı problem bendede var..
yarım olm

  • raki masasinin degismez adami  (10.02.10 09:38:09) 
Büyük ihtimal siz bu virüsü yedikten sonra uzun süre internette o bilgisayardan çözüm aramışsınız. bahsi geçen virüs ve trojan downloader dır. bu nedenle birço virüs daha inmiş ve sanırım system dosylarına bulaşmış. doğal olarak virüsü silerken çeşitli sistem dosyaları zarar görmüş.
ama sorun etmeye gerek yok. büyük ihtimal sorun ortanadan kalktı.

şimdi yapman gereken işlem; windows CD sini bilgisayarınıza takın ve normal windows kurar gibi Cd den ön yükleme için bir tuşa basın dediğinde bir tuşa basın

dosyalar bilgisayara kaydediliyor falan der. bu işlemden sonra windows kurmak için ENTER a bas. Sakın onarmak için R ye bası KULLANMA. kullanıcı sözleşmesi gelir. F8 basarak geçin.

"şimdi bilgisayarınızda yüklü olan windows sürümleri aranıyor" der . bu aşamada listede C:/windows/.... yazar . Şimdi "R" tuşuna basarsanız onarma işlemi başlar.
  • orion takim yildizi  (10.02.10 20:49:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.