[]

14 Şubat İçin Değişik Hediye Planlıyorum Kalp Hapına İhtiyacım Var

Klişe midir bilmiyorum ancak ucuz ve açılabilir kapsüllü bir kalp hapına ihtiyacım var.

İçlerini boşaltıp teker teker, minik minik kağıtlar sıkıştırıp bir hikaye yazacağım. belki bir şiir.

1-) Hap adı bilen?

2-) Akıl veren?

3-) Başka tavsiye veren?

 
2- Eczacıdan kapsüllü, reçetesiz satılan ucuz bir ilaç isterseniz yardımcı olacaktır. Doktor/eczacı vs. değilim ama kapsüllü kalp ilacı olduğunu tahmin etmiyorum. Kapsüllü ilaçların mideye zarar vermesini önlemek adına midede değil (yanılmıyosam) bağırsaklarda emilmesi için kapsüllü olduklarına dair bir şeyler hatırlıyorum. Kalp ilacı çabuk tesir etmesi gereken bir ilaç izlenimi uyandırdığından; kapsüllü kalp ilacını hayalimde canlandıramadım. (Ortada sağlıkla ilgili bi konu olmadığı için rahat rahat yazıyorum fikirlerimi).

Bir de kapsüllü hapları cam şişede görmedim bu güne dek. bildiğin altı alüminyum(umsu) yırtılabilen kağıt(?)la kaplı olan tipte oluyolar genelde diye biliyorum.

Kalp ilacı olması önemliyse, cam şişede satılan kalp ilacı bulup kapsüllü değilse ilaçlarını boşaltıp, içini doldurduğun kapsüleri şişeye doldurabilirsin... Sevgili eczacı/doktor/belki kimyager vb. bilmediğim başka bir şey değilse anlamayacaktır sıkıntı yok... Bol şans ;)
  • lazor  (09.02.10 00:02:11) 
daha önce belirtildiği gibi şişede kalple ilgili kapsül bulmak imkansız.
önce monoket long 50mg (kutuda koroner kalp hastalıklarının oral tedavisinde yazdığı için) ya da monolong sr alınır. çıkan bilisterlerden birinin kapsül yuvaları bisturi ya da jiletle dikkatlice kesilir. diğer blisterin de alt kısmı dikkatlice kasilir ve çıkan kapsüllerle ne yapılacaksa yapılır. daha sonra japon yapıştırıcısı ile iki bilister birleştirilir.
biraz uğraştırıcı oldu farkındayım ama kapsülün içine cin yazısı ile hikaye yazacak adam bunu da yapar diyelim...
genç çiftlere mutluluklar diliyoruz.
  • batikanbatilioglu  (09.02.10 02:40:05) 
çok ilginç bir fikir ama çok küçük olmaz mı nasıl yazıcaksın okadar küçük bir kağıda?
bak ben bu siteyi yeni keşfettim. gerçekten değişik bir hediye oldu...
dene istersen. ben sipariş verdim 1 haftada gelir diye ertesi gün geldi çok da kaliteli görünüyor. hem de kendim yaptım sonuç olarak!!daha ne olsun di mi?
(www.pluscanvas.com)
(linki yazmayı beceremedim sanırım bu yüzden buraya yazayım pluscanvas.com'da sen tasarla bölümü, fotonu ekliyorsun, istersen notunu yazıyorsun, efekt veriyorsun cok super!!)
  • waroom  (09.02.10 09:09:12) 
sıralama için filan epey emek harcaması gerekecek anladığım kadarıyla. bence güzel fikir. ama biraz geliştirilebilir ya da ek bişeyle desteklenebilir. düşüniim biraz.

waroom, dediğin site müthişmiş. Saol saol saol.
  • mahnita  (09.02.10 10:46:51) 
her zaman...
:)

  • waroom  (09.02.10 12:22:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.