[]

öss'de barajı geçmem gerek

duyurucular,

yarın öss 2010 başvurum için gidip liseden formları alacağım. bu sene felsefe gibi 4 yıllık bir sözel bölümü kazanmam gerek, malum iş olayları süratla devam ediyor ve bu 4 seneye ihtiyacım var. fakat utanarak yazıyorum ki bu seneki sınav sistemi, kaç tane olacağı gibi bilgilerin hiçbiri ben de mevcut değil.

şunu sormak istiyorum; felsefe gibi bir aöf bölümü kazanmam için (yani barajı geçebilmek için) hangi bölümden min. kaç tane net yapmam gerekiyor? bu sene 2 sınav mı var? baraj hala 185 mi?

 
aöf için nisandaki YGS sınavına girsen yeterli oluyor. YGS sınavı tüm derslerden oluşan ortak bir sınav. baraj 180 olması lazım. biraz türkçeye abansan, biraz da sosyal filan yapsan rahat geçersin bence, ki onlarda da ezber yok pek.


  • just dream  (08.02.10 18:24:46) 
fakat felsefeye girebilmen için (felsefe sözel ve 4 yıllık olduğu için) haziranda 2 sınava daha girmen lazım.

* LYS-3 : Edebiyat-Coğrafya Sınavı (Türk Edebiyatı, Coğrafya-1)
* LYS-4 : Sosyal Bilimler Sınavı (Tarih, Coğrafya-2, Psikoloji/Sosyoloji/Mantık)

bunlar sözelcilerin gireceği lysler (ygs'ye herkes girecek).

puanlama nasıl olacak bilmiyorum ama lys'lerde zor sorularsordukları + ezber gerektiği için buralarda çıkacak konulara iyi hazırlanman lazım.

kısaca barajı geçmek yetmiyor 4 yıllıklar için.
  • akkam karakaz  (09.02.10 11:43:50) 
peki şöyle yenileyim soruyu;
4 yıllık kolay ve sözel olan bölüm ne öneriyorsunuz? barajı geçmem yetsin, aöfe kayıt olayım yeter..

  • efendy  (09.02.10 12:09:17) 
@ akkam karakaz felsefe sözel değil eşit ağırlıkla alır.


  • sigur ros  (10.02.10 22:31:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.