tanrı olmak zor iş güzel kitap. filmi de var.


  • sir gawain  (22.11.17 17:46:56) 
hepsi güzel kitaplara benziyor ama ağırlar. ben buzda yürüyüş'ü ya da doğru avrupa'ya seyahati alırdım.


  • pinkpeony  (22.11.17 18:18:58) 
büyük çoğunluğu güzel şeylere benziyor, o nedenle şöyle bir eleme öneriyorum:

- mesela baudrillard'ın simülakrını seçecek olsaydınız felsefeye ve kavrama aşinaysanız, yeni bir şeyler eklemek adına nesnelerle ilgili olan diğer kitabını okumaya da ihtiyaç duyabilirdiniz. ama tek kitap olacak, o zaman baudrillard'ın üstünü çizelim.

- werner herzog filmlerinin öenmli bir bölümünü izlemediyseniz -oyuncularıyla diyelim klaus kinski ile ilişkisini ve neden kavga edip durduklarını- daha adam etrafında bir kavram haritası geliştireceksiniz ki üzerinden devam edesiniz. dolayısıyla çizin. (ben az bir miktarda filmini izledim sadece, kinski ile olan durumu da beni çılgın bir wiki hoplama seansına itmişti, böyle bir kitabı bundan önce okumamla bundan sonra okumam sanırım farklı olurdu)

- tarihle ilgili olan kitaplardan antolojik veya referans değerinde olan veya bu iddiayı taşıyan şeyleri seçmişsiniz ki bence akıllıca bu. ama onları üzerine oturtacak bir bakış açısı veya yöntemi oluşturmadıysanız, referans değerindeki eserlerde bile var olan confirmation biasleri görmeme ihtimaliniz olabilir. bu kişilerin alanlarına hakimiyetleri değil de tam da bu kitapların arkasındaki bibliografilerine bakarak bence ne kadar çapraz okuma yaptıklarını değerlendirin. cevabınız olumsuzsa üzerini çizersiniz.

- 1'i olan bir eserin 2'sini de okuyacağınıza göre araya zaman koyacaksınız,onun da üstünü çizin.


bence geriye kalan küme içerisinde bilim kitapları izole halde de bir değeri olan tek kitap kümesi. sonra bir şey okumasanız da, kendinizi kontrol falan etmeseniz de bir şey kazanacaksınız. tembel insan şeysi oalrak ben tam da bunu öneriyorum.

tarihler gelip geçecek, yığın okuma yapsanız da metamatiksel düşünmüyorsanız bir anlamı olmayacak, düşünütorsanız çoğu okuma gereksiz olacak, herzog bir gün ölecek, felsefeleri aslında her insanoğlu ilgiliyse akıl edebilir, ilgisizse okumaz bile. ama bilim ilgi kadar beslenmek de gerektiriyor. kafaya üzerinde oynayacak malzeme lazım zira.

dolayısıyla evrim, feynman kitabı, matematiksel düşünme vs arasından bir seçim yapın bence.
  • godoşu beklerken  (22.11.17 19:04:43 ~ 19:09:26) 
matematiksel düşünme
tanrı olmak zor iş
buzda yürüyüş

bu üçünü alabildim şimdilik, teşekkürler.
  • khiron  (23.11.17 15:02:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.