[]

grafik tasarım

üniversitelerin bu bölümlerine girmek için öss'de hangi kısımları yapmak lazım ve kendi yetenek sınavları ne kadar ölçücüdür?

postercabaret.com

işleri görünce her şeye sıfırdan başlayabilirim gibime geldi de :S

''işin %90'ı sende biter hacı bu fotoşop, illüstrasyon olaylarında'' deseniz de gideceğim bir illüstrasyon kursu ne kadar bir ilerleme kaydetmemi sağlar?

not: paint'i çoooook severim

 
çizimle alıyolar. el çizimi konusunda yetenekli olman lazım. program yeteneğine bakmıyolar yani hacı.


  • BiBilsem  (05.02.10 03:29:19 ~ 03:29:44) 
Bildiğim kadarıyla birinci bölümden barajı geçmek yetiyor. Lakin bazı üniversiteler öss puanına da bakbiliyor. Yine de ağırlık yetenek sınavındadır. Eğer yetenek sınavı ile bir bölüme girmek istiyorsan kursa gitmende tabii ki fayda var. Fotoşop ise sadece bir araçtır, gerektikçe kullanmayı öğrenirsin, işin bilgisayar boyutuna çok takılma. Program hakimiyeti, programı kullandığın derecede gelişir.


  • fortisvita  (05.02.10 03:32:33 ~ 03:36:17) 
çizimle alıyorlarsa sıçtık. ilkokul 4'te sınıftakilere şirinler çizerek popüler olmuştum. o kadar. lise 1'de de M'den kuş yapmışlığım yok değil.


  • karacoğlan der ki  (05.02.10 03:34:45) 
grafik tasarım'a girmek için ciddi bir eğitim alman gerekiyor. fotoşop, illustrasyon vs yi sen bölüme girdikten sonra öğretiyorlar :) kardeşim grafik tasarımda okuyor, yeterli puanı ortalama bir insan çok rahat alır, önemli olan 3-4 aşamadan oluşan yetenek sınavını geçebilmek.


  • kimlanbu  (05.02.10 05:47:25) 
Öncelikle üniversite sınavında barajı geçmiş olman gerekmekte. daha sonra üniversitelerin açmış olduğu yetenek sınavına girmen gerekiyor. bu sınava girmeden önce bir form dolduruyorsun. bu formda girmek istediğin bölüm ve eğer o bölüme girmezsen başka hangi bölüme girmek istediğini yazıyorsun. üniversite sınavında çekmiş olduğun puan ve bu yetenek sınavında aldığın puan hesaplanarak bölümün kontenjanına göre yerleştiriliyorsun. tabi öncelikle senden yüksek puanda olanlar yerleşiyor. eğer dolduysa,bir sonraki seçeneğine bakıyorlar.

1-Grafik
2-Resim
3-Heykel
4-Seramik
.
.
.

yetenek sınavında ne sorduklarına gelince birkaç farklı yöntem var. her üniversite farklı bir yöntem izleyebilir.
örneğin; mersin üniversitesi bir ara öğrencileri resim atölyesinde toplayıp ortaya 6-7 tane obje koyup bunu 5-10 saniye orda tutup sonra kaldırıyor. senden de ortada gördüğün objeleri ve ayrıntılarını çizmen isteniyor. (çok kazık değil mi)
başka bir sene ise sana bir kompozisyon konusu veriyorlar ve bunun hakkında bir resim çizmen isteniyor... örn;

KONU; Kaos

eğer tutupta burada; insanların savaşı, kargaşası vs. gibi bişey çizersen büyük ihtimal kaybedersin.. çünkü herkes aynı şeyi çizecektir hemen hemen... önemli olan senin hayal gücün ve kaos u nasıl yorumladığın... mesela bahsi geçen sınavda bölüme girmeye hak kazanan bir arkadaşım kafeste birkaç kuş ve onlara saldırmaya çalışan kedi çizmişti... kuşların yaşadığı kaos u anlatmıştı...
  • orion takim yildizi  (05.02.10 06:05:15 ~ 06:06:12) 
her okulun prosedürü farklı ama genel prosedür şöyle sıralanabillir
adı her ne oldu ise şimdi bilmiyorum ama öss den taban puanı almak gerekiyor neyse o şimdi bilmiyorum
sonra yetenek sınavı genelde iki aşama bir de mülakat sınavını aşmanız gerekiyor
sıkı bir çalışma ile 1 sene bir hazırlık süresi ile bunu başarabilirsiniz
siz zaten hazırlık aşamasında o kazıklarala karşılaştığınız için kazıklar artık biraz yontulmuş oluyor dolayısı ile size pek kazık gelmiyor
temel bir anatomi desen eğitimi ve grafik dediğiniz için de objelerle bolca haşır neşir olursunuz doku, perspektif gibi gibi
ama piyasadaki grafikerlerin hepsi de bu bölümlerden mezun değiller açıkcası bu nedenle öyle acayip işlerle karşı karşıyayaız biraz da bahsettiğiniz programlar olmazsa olmaz neredeyse bu iş için ( mutlaka öğrenmelisiniz) ama temel bir sanat eğitiminden de geçmelisiniz. renk nedir, oran nedir, denge nedir vb. şeyler de gayet önemli ve dolayısı ile gerekli
içine gir hem keyifli yanlarını hem de zorluklarını kendin keşfet
  • gdduman  (05.02.10 10:09:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.