[]

fotoğrafların akıllı tv'de daha canlı ve güzel görünmesi

fotoğrafları flash bellek ile tvde görüntülediğimde müthiş canlı ve güzel görünürken dizüstü bilgisayarda çok soluk çıkıyor. sis perdesi indirilmiş gibi görünüyorlar.

bunun sebebi bilgisayarın 1366x768 olup, televizyonun UHD olmasıyla mı alakalı, yoksa dizüstü bilgisayarın renk ayarlarıyla mı oynamam gerekiyor?

fotoğraf çözünürlüğü 2048x1368 px.

 
Televizyonlar "eğlence" aracı olduğu için genellikle renkleri manipüle edip daha canlı görünmesini sağlıyorlar. Standart laptop'ların standart ayarları genelde metin okuma merkezli düzenlenmiştir, haliyle "sis perdesi" görmeniz normal. Laptop'un ayarlarıyla oynayabilirsiniz ama tavsiye etmem. Metin okuma vs işlerini zorlaştıracaktır zira.


  • amortisman  (08.11.17 22:31:36) 
çözünürlükle pek alakası yok bu durumun. panel tipi, refresh rate ve tabi ki de default ayarlarla kullanmamak. amortisman'ın dediği gibi pek bir manipüle durumu yok aslında. tv'nin bunları sunmasının sebebi kullanıcı kitlesi. yani 2000 lira ve üzerinde para saymış fakat görüntüden anlamayan bir insan muhakkak ayarlarını da yapamaz. tv ile bilgisayar arasındaki fark, tv'nin fabrika çıkışında seyir zevkini artırmaya yönelik modlarla donatılmış olmasıdır. adam mağazada görür, bu güzelmiş der ve alır, ayarlarını kurcalamadan devam eder. veya bir önceki örnekteki adamdan biraz daha bilgilidir, bu modu beğenmedim diğerine bakayım der, seçer ve devam eder. bilgisayarda ise mesela bir monitör alındığında önce renk, doygunluk ayarları mutlaka yapılmalıdır. daha sonra player vasıtasıyla video açılır ve player'dan da ince ayarlar yapılır.


  • arakaali  (09.11.17 01:32:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.