[]

Pasaportta kullanılacak fotoğrafta sakal ?

Herkese merhaba, 12 aralıkta iş sebebiyle londraya seyahat edeceğim.
Vize filan firmaya ait. Öğrencilikten kalan yeşil pasaportumla bi kaç kez Avrupaya çıkmıştım.
İlk defa kırmızı pasaportla vizeli seyahatim olucak. Henüz pasaport çıkarmadım. Pasaport fotoğrafı sakallı olarak çekildiğim bir biometric fotoğraf olabilir mi? Herhangi bir problem çıkarırlar mı ?
Normalde de sakallı birisi olarak tanınıyorum.
Teşekkürler

 
Sakal olabilir sorun yok.


  • i was made for you  (08.11.17 02:14:57 ~ 02:15:04) 
ABD ve İngiltere'de islami terör olaylarından dolayı her sakallıya (uzun, IŞİD vari sakaldan bahsediyorum) potansiyel terörist muamelesi yapıp gümrükte sorun çıkarırlar. Hele ki Türkiye gibi bir Orta Doğu ülkesi vatandaşıysan..

İngiltere'de 7, ABD'de 13 saat havaalanında sebepsizce bekletilen, sorgulanan kişi tanıyorum. Bir şekilde giriyorsun ama o zulmü yaşamaya hazır ol.

(bkz: risk budur)
  • Fayfa  (08.11.17 02:30:24) 
öyle IŞID sakalım yok :) kirli sakal işte. Sıfırdan kesip etrafımda aa ne olmuş sana şaşkınlığı oluşturmak istemiyorum. ama sorgu sual için akıcı bir ingilizcem bile yok :( bu durum çok çok kötü olur hayal bile edemedim.


  • cunupkral  (08.11.17 02:34:30) 
Büyük ihtimalle bir şey olmaz fakat avrupa'da ortadoğulu ve sakallı olmak biraz maça 1-0 başlamak gibi. Pasaport sakallı da olsa ben her seyahat öncesi traş oluyorum, belki ben takıntılıyım bilemem.


  • bos gezenin bos ustasi  (08.11.17 02:56:54) 
kirlik sakaldan bişey olmaz, işid sakalı ile biraz dikkat çekiyorsun o kadar.


  • ocanal  (08.11.17 03:09:15) 
ben özellikle sakalsız fotoğraf koydum. girişte sorun olursa iki dakikada sakalları keserim, alın bakın şimdi ne oldu derim diye düşündüm.


  • orpheus  (08.11.17 03:25:00) 
abi emin olun, sizin pasaport kontroldaki görüntünüze göre devletler hareket etseydi, şuan çoğu daha büyük sıkıntılarda olurlardı.

sakalı falan kimsenin siklediği yok.
  • kobretti  (08.11.17 03:29:00) 
Uzun zamandır sakallı bir insanım. Kirli filan değil, normalinden. Ama IŞİDci gibi de değil, düzgünce toplanmış.

Pasaport fotoğrafım da sakallı, vize fotoğraflarım da. Ne Amerika, ne İngiltere ne de Shengen vizesinde sıkıntı olmadı. Girişlerde de kimse umursamadı.

Endişe etmenize hiç gerek yok, iyi yolculuklar.
  • fever  (08.11.17 08:27:31) 
kobretti +1

böyle bir adam değilsen sakalı kimsein siklediği yok: www.timeturk.com
  • himmet dayi  (08.11.17 10:00:01) 
ingiltere vizesi için foto çektirmiyorsunuz bu arada, başvuru için gittiğinizde webcamden çekiyorlar. haberiniz olsun traş olacaksanız o zaman da olun =)


  • kveldulv  (08.11.17 13:29:33) 
sakaldan bir sey olmaz, dedikleri gibi olsa her sakalli havaalaninda sorguya cekilmeli :D baktiklari sistem zaten cok daha farkli


  • kamyonsans  (08.11.17 13:31:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.