[]

sözleşme, kanunla verilen hakları geçersiz kılar mı?

merhabalar,

bugünkü sorum hukuki. kız arkadaşım bir bankaya uzman yardımcısı olarak girdi. girerken 3 senelik sözleşme imzaladı. eğer bu üç sene içinde işten ayrılırsa 30.000 tl tazminat ödemesi gerekecek.

üniversitede iş kanunu okurken aklımda kalan bişey var. kadın çalışan evlendikten sonra bir yıl içinde işten kıdem tazminatını alarak ayrılabiliyor. böyle bir madde kız arkadaşım için geçerli olur mu. biz seneye evlenmeyi düşünüyoruz bi aksilik olmazsa. evlendikten sonra tazminat ödemeden işten ayrılabilir mi yoksa sözleşme hükümleri mi geçerlidir?

saygılar

 
imzaladigi sozlesme ile aslinda bankanin kiz arkadasin icin yapmis oldugu egitim masraflarini karsilamayi kabul ediyordur mutemelen, yoksa hic bir is akdinde kanuna aykiri hukum bulunamaz, kilifina uydurulmus bir madde yani, ayrica gerekli sartlar olusursa kidem tazminati almaya hakki vardir yine de 30.000 - kiden taz. olur eninde sonunda.


  • thefin  (02.02.10 22:05:22) 
sözleşmenin tümüne bakmak lazım. sözleşmedeki en ufak bir wording farklılığı bile inanılmaz sonuçlara yol açabiliyor. ama tazminat almadan işten ayrılabileceği ve üzerine de kendi kıdem ve ihbarını alabileceği kanaatindeyim. tabi dediğim gibi sözleşmeye bakmadan bu yorumu yaptığım için biraz afaki


  • kahvegibi  (03.02.10 09:08:43) 
nikah tarihinden itibaren 1 sene içinde tazminat ödemeden ayrılabilir. ihbar süresini de beklemesine de gerek yok. eminim.


  • crimson king  (03.02.10 19:27:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.