[]

mi6 vs oneplus 5

ben de bu ikisi arasında kalanlardanım. bir türlü karar veremedim, ama görünüşe göre son kararım op5 olacak. bu sefer de bir türlü nereden alacağıma karar veremedim.

1- gearbest ya da banggood gibi sitelerden yurtdışındaki arkadaşların adresine göndertip kendim imei kaydı yapsam ne kadar güvenilir olur? ücret olarak pek bir fark kalmıyor gibi gerçi.

2- daha uygun fiyatlara ama çakma imei'li satanlar mevcut nette. gittigidiyor'da da satanlar mevcut bu sefer biraz daha pahalı fiyatlara ama acaba bunlar da yurtdışından getirip imei çakma işlemi mi yapıyorlar? sanırım kutulardan yine çin şarjlarından çıkıyormuş. garanti konusunun biraz ucu açık gibi. mesela hepsiburada'dan almış adamın biri, onunkinde de çin tipi adaptör çıkmış.

3- bu mi6 sorusu. telefon şu an migros'larda ve gittigidiyor'da mevcut. seramik kasa ve garanti pahasına 100 lira daha fazla verip migros'tan almaya değer mi?

 
OP5 için konuşursak, Avrupa-Çin ayrımına fazla takılma derim. Zira kalite veya şebeke konusunda bir fark yok.

Onun haricinde ben olsam yurtiçindeki satıcılardan alırım. Her halükarda fiyat aşağı yukarı aynı oluyor, dolambaçlı iş yapıp vakit kaybetmeye gerek yok. Imei konusu da şanssız değilsen genelde patlamıyor. Satıcılardan alırken de Avrupa diyip fazla para verme; dediğim gibi, bir fark olmadığı için adam yine Çin'den getirttiği alete Avrupa kutu bulup sana veriyor ve sen de bunu anlayamıyorsun. Hatta kimi uyanıklar Avrupa (UK) diyip yine aynı uçlu adaptörlü olanları dayıyorlar. Her halükarda Çin'den gelecek o cihaz yani. Nereden alırsan al böyle.

Dolayısıyla, ucuz fiyata yurtiçinden almaya bak derim. Garanti falan hep hikaye bu tür cihazlar için (yani resmi distribütörü, yerleşik servisi vs olmayan ürünler için). Ayrıca yanlış bilgilere rastlarsanız da inanmayın, bu telefonun resmi distribütörü falan yok burada.

www.youtube.com

Ekleme: Jelly effect de anlatılmış.

Mutlaka izlemişsindir ama güncel örnek olarak burada da OP5 ile ilgili bazı hususlar anlatılmış almak isteyenler için.

Edit: Xiaomi konusunda da bir ekleme yapayım: Seramik olanlar düşme testinde bariz daha zayıf. Çünkü Xiaomi ekran ve seraik arasına yumuşak bir tampon malzeme koymadığı için iki sert materyal titreşimi olduğu gibi bir diğerine geçiriyor ve çatır çutur çatlıyor alet.
  • skooma  (29.10.17 19:12:19 ~ 23:45:12) 
Ikisi de iyi telefon pisman olmazsin. Ama netten alma garantisi iyi bir firma olsun. Ben olsam mi6 migros kvk alirdim.


  • imelih  (29.10.17 19:19:01) 
@imelih, mi6 da çok cezbedici ama op5 almazsam içimde kalacak gibi.

@skooma, bu durumda işin ilginci seramik versiyonun daha pahalı olması.

gittigidiyor ya da hepsiburada'daki bireysel satıcıların aleti kaçak köçek yollarla ülkeye getirip imei çakması gibi bir durumla karşılaşma ihtimalim var mı? (az önce de hepsiburada'dan op5 alan birisine güvenlik etiketi açılmış bir kutuda gönderdiklerini okudum)

ya da 200 lira daha ucuza, bir forum üzerinden satış yapan bol referanslı arkadaşların imei kopyalanmış telefonlarından alsam da bir şey değişmez mi?
  • oxibrinth  (29.10.17 19:30:38) 
Zaten satıcıların yaptığı da o yasakların etrafından dolanmak oluyor. HB sadece yasal yollardan getiriyor, fark bu. O da fiyata yansıyor haliyle. Bol referanslı birinden alınabilir bence. Satıcısı HB ise, oradan da alabilirsin. Bu durumda imei silinmesi gibi bir ihtimalle karşılaşman azalmış olur, hepsi bu. Bireysel satıcıdan alırsan yine kutu açık gelir muhtemelen, çünkü imei işlemi yapıyor adamlar sana göndermeden önce.

İstanbul'da falansan internetten araştırıp elinde OP5 bulunduran bir cep telefoncunun yerine gidip oradan da alabilirsin. En azından, bir sıkıntı çıkarsa gidecek yer belli olur. Hatta telefonu orada açıp bir sıkıntısı var mı diye kontrol de edersin. Ya da, HB'den al için daha rahat edecekse.

Mi6 için seramik olanın daha pahalı olması normal çünkü daha güzel görüntü ve çiziğe daha dayanıklı bir malzeme kullanılmış oluyor. Ama dediğim gibi, düşme konusu bambaşka bir olay.
  • skooma  (29.10.17 19:38:17) 
op5'in ekranında baya kronik ve ciddi bir problem vardı. donanımsal arızaya yazılım verdiler falan. net hatırlamıyorum da bakmakta fayda var.


  • passion rules the game  (29.10.17 20:33:09) 
oneplus 5 global ürün, önceki modeller değildi (çin-avrupa-abd versiyonları vardı falan). cihazın kendisi her yerde aynı ama şarj aleti evet farklı gelebilir. benimki ingiltere versiyon geldi yanında dönüştürücü koymuşlar.

op5'te ekranda "jelly effect" diye bir problem var, baya olay oldu. oneplus'a göre "normal", bazılarına göre değil. yorumlar karışık rezalet diyen de var "yo o kadar rahatsız etmiyo" diyen de var. youtube'dan bi bakıştır imkanın varsa elden görüp karar vermeni öneririm. ben şahsen bu yüzden yaklaşamadım.

birinden doğrudan alacaksan mümkünse elden, BTK'dan imei'leri kontrol ederek al.
  • celeron 300a  (29.10.17 22:25:38) 
jelly effect konusunu araştırayım. elden alma şansım maalesef sıfır. kopya imei gibi işler yüzünden başım ağrır diye endişe ediyorum.


  • oxibrinth  (29.10.17 23:16:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.