[]

Yazılımı "Garanti" altına almak

bir yazılım üzerinde çalışıyoruz -mobil uygulama- yazılımı piyasada yasal olarak sahiplenmek için ne gibi işlemler yapmalıyız?

yani isim hakkı, başkasının özellikleri kopyalamasını engelleme vs gibi konular.

bir şirket adı altında bu yazılımı piyasaya sürmemiz yeterli midir? yoksa tasarım tescil belgesi vs gibi belgeleri mi edinmeliyiz?

 
Markayı tescil etmeniz lazım, ayrıca kodların güvenliğini de sağlanması lazım.
kodu decompiler ile görüp ekranları ufak değişiklikler ile yeniden yapabilirler. Yapanı bulup ispat etseniz bile Türkiye'de yasal süreç çok uğraşırır.
yanlış biliyor olabilirim,

Kodları ve sql sorgularınızı saklayıp, müdahale edilemez hale getirirseniz sorun olmaz bence
  • neymis  (26.09.17 01:14:50) 
Turkiyede olayi bilmiyorum ama avrupada kodun/programin kendisi direkt telif hakki korumasi altina giriyor.
Bir seyin telif hakki yasalariyla korunmasi icin yine avrupada hicbir ekstra basvury yapilmasi gerekmez. Eser, olusmaya basladigi andan itibaren otomatikman telif hakki korumasi altindadir.

Turkiyede nasildir bilmiyorum dedigim gibi ama telif hakkiyla alakali kanunlari bir okuyun derim.
  • kuehles blondes  (26.09.17 02:33:00) 
Direkt kaynak kod harici özellikleri telif altına almanız imkansıza yakın.


  • glamdr1ng  (26.09.17 02:43:08) 
- kaynak kodu telif korumasına alabilirsiniz,
- yazılıma bağlı olarak patent başvurusu yapabilirsiniz.
- ticari markasını marka tescili ile koruyabilirsiniz.
  • babilbaligi  (26.09.17 07:41:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.