[]

infrared ısıtıcı vs. hermetik kombi

kış dönemi stajım dolayısıyla bir arkadaşın evinde ikamet etmekteyim. ev yaklaşık olarak 120 metrekare. evde bir adet 2500watt lık sinbo marka bir infrared ısıtıcı var, bir de hermetik kombi var. sabah 9 da evden çıkan akşam 6 da gelen biri olarak sizce 24 saat düşük devir kombi mi çalıştırmak mantıklı, yoksa günde ortalama 2 saat sinbo ısıtıcıyı mı? maliyet olarak infrared daha mantıklı gibi ama? bir de malum doğalgaz zammı falan...

şehir: eskişehir
oda: güneş gören aşırı soğuk olmayan bir oda

not: çok sıcak sevmeyen biriyim.

 
elektriğin kWh fiyatı boğaziçi elektriğin kestiği faturaya göre 0.180465 TL. dolayısıyla iki saat boyunca çalışacak 2500W, tam güç çalışıyorsa şayet 5Wh elektrik harcayacak ve dolayısıyla 0.902325 TL ediyor. Bu da ortalama iki saat demişsin, ayda 27,97 liraya tekabül eder. %1 enerji fonu, %2 trt payı, %5 Belediye Tüketim vergisi ile toplamda %8 kadar bir vergi, bu da 2.24TL ediyor, toplamda 30.21,kdv dahil 35.65 TL ek yük gelir var olan elektrik faturasına. Ocak ayı 31 çekiyor evet.

doalgazın ise kWh cinsinden fiyatı 0.05804551 TL, yani m3 fiyatı bunun 10,64 katı olarak 0,617604TL oluyor. kısık ateşte yakarsan hermetik kombi ne kadar tüketiyor bilmiyorum ama, elektriğe vereceğin parayla 35.65/0,617604 = 57.72 m3 gaz satın alabileceğini biliyorum, bu da günde yaklaşık 2m3 gaz tüketeceğin anlamına gelir. bana hiç de ısınacakmışsın gibi gelmiyor.

özetle, elektrikle ısınman mantıklıdır canım benim.

öperim.
  • santralin  (28.01.10 22:09:17) 
süper bir açıklama olmuş eline sağlık. bu arada eski doğalgaz faturasını buldum 314 metreküp gaz yakılmış burada geçen ay... korkutucu.


  • nictir git  (28.01.10 22:15:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.