[]

harici ekran kartı

bende dell'in sıkıntılı bir laptopu var. n5010 serisi tamamen hatalı üretim olarak geçiyor ve bu pc'den hayır gören kişi sayısı da çok az. 8 bip diye saçma bir hatası var ve genelde de grafik kart kaynaklı olduğu söyleniliyor. reflow yapılsa da 2 aya kalmadan yeniden aynı hatayı veriyor.

ben bu sorunu harici ekran kartıyla çözebilir miyim?


 
bence zor. aynı seriden bilgisayarda deneyecektim ama tamirciye sorunda sağlıklı bir çözüm olmaz dedi. bu gerzek dell niçin geri çekmedi n5010 serisini anlamadım doğrusu.


  • golgi aygıtı  (10.09.17 13:13:23) 
220 tl ye chipset degisimi yaptiracagim ben umraniye'de. Dilersen beraber gidelim indirim olur.


  • imelih  (10.09.17 13:39:40) 
Ayni sorun var dell - 8 bip sesi. Chipset degisimi yapilmali.


  • imelih  (10.09.17 13:40:22) 
golgi, inan ben de anlamadım. :)

imelih, 220 liraya chipset değişimi yapmıyorlar. 220 liraya yaptıkları şey, benim duyuruda da söylediğim reblow işlemi ve yaptırdım onu. 2 ay sonra yeniden gidiyor ve yapan kişi de garanti vermiyor. parana yazık, hiç girme o olaya.

anakart değişimi sanırım bunun çözümü için gereken tek yol ama çok pahalı. benim aslında demek istediğim şu;

piyasaya yeni yeni çıkan pcie harici ekran kartı yuvalarını, laptopun wirelessını söküp oraya yerleştirmek ve masaüstünde kullanılan ekran kartını laptopta kullanmak. bu çözüm olur mu? diye sordum.

www.youtube.com
şu adamın yaptığı mesela?

-
ayrıca:
pcden kurtaracağınız şeyler var ve pcyi açamıyorsanız, klavyedeki "d" harfine basılı tutun ve power tuşuna basın. elinizi çekmeyin 20-30 saniye. birkaç test sonrası laptop açılacak ve eski haline gelecek. o sırada kurtarın dosyalarınızı. bu geçici bir çözüm. belki 1 ay, belki 1 gün sonra yeniden aynı hatayı verecek.
  • lat menat uzza  (10.09.17 14:23:21 ~ 14:25:53) 
  • birfincankahvedahaisteyenadam  (10.09.17 14:42:01) 
thunderbolt 3 çıkışı yok, o yüzden wifi kartını söküp pcie olarak denemek istedim.


şunu sorayım en iyisi.

tr.aliexpress.com

şu ürünü alırsam, chipset arızalı laptopta harici ekranla görüntü alabilir miyim?
  • lat menat uzza  (10.09.17 14:49:01 ~ 14:55:57) 
2. nesilden eski işlemcili laptoplarda sağlıklı çalışmıyor diyorlardı, ufak bi göz attım yapan var mı diye bulamadım, bence masraf etmeyin. Temizinden bi thinkpad t420-t430 falan alın, illa ki oyun oynayacağım derseniz express card girişinden kolaylıkla egpu olayını yapabilirsiniz.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (10.09.17 16:09:45) 
teşekkür ederim cevap için ama benim pc'den yana bir sıkıntım yok. farklı amaçla kullandığım laptoplarım var.

sorunum şu, binlerce lira verip aldığım ve sağlıklı bir şekilde hiç kullanamadığım, atıl durumda kalan bir laptopu kurtarmaya çalışıyorum sadece. inat ettim. uzay kasa olur ya da farklı bir yol olur ama bu laptopu kullanacağım. :)
  • lat menat uzza  (10.09.17 16:36:48) 
Yok direk chipset degisimi yapacak lehim falan yok.
www.chipsetdeposu.com
bunu takacagini soyledi adam. 6 ay garanti veriyor asagidakileri yazdi bana aynen isitma onermedi.

Degisim de geri donmez cihaz
Eger ayak dizilen isitma yapilan biyere yaptirirsaniz cihaz 2 3 aya kadar geri doner arizalanir
Hem.paranizi geri alamassiniz hem tekrar yaptlirmak zorunda kalcaksiniz
  • imelih  (10.09.17 17:15:36) 
eğer gerçekten bunu yapabiliyorsa, konuş adamla yaptıralım.


  • lat menat uzza  (10.09.17 18:59:43) 
Kardesim konustum yarin gidicem.
Whatsapp atarmisin ozelden?
Yer umraniyede nerede oturuyosun, tam modeli ne laptopun..
  • imelih  (11.09.17 01:07:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.