[]

En İyi Günlük Lens Markası nedir?

5 numaranın üstünde miyop olduğum ve gözlük sevmediğim için günlük lens takmayı düşünüyorum yarın doktora gidip lens reçetesi aldığım gibi optik mağazaya gideceğim en yakını atasun optik. Haftalık ya da uzun süreli lensler daha tehlikeli yani bakımı daha zor olduğunu duyduğum için günlük kullan at lens almayı düşünüyorum zaten sadece dışarıda ihtiyacım olacak. Fakat lens piyasasına hiç hakim değilim, Johnson Johnson markasının Acuvue Oasys markası ön plana çıkıyor sanırım, bunu mu almalıyım yoksa tavsiyeniz var mı?




 
bahsettiğin markanın aylığını kullanıyorum 7 yıldır falan ve oldukça başarılı, günlerce çıkarmadığım bile oluyor tabi bu yanlış sen yapma ama hiç sorun çıkarmadı. bugüne kadar kullandığım en iyi lens. günlük kullanırsan daha pahalıya gelir yalnız. bir de yani yine sabah takıp akşam çıkaracaksın. aylık alman daha mantıklı bence.

bu arada atasunla falan uğraşma lensmarket.com'dan al mis gibi ertesi gün elinde. lens reçeten var nasılsa. alırken yardımcı olabilirim.
  • cokponcik  (20.08.17 23:36:57 ~ 23:37:35) 
yıllardır zeiss tercih ediyorum.
aylık olanını yıllarca kullandım.
günlük olanını da yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum.
çok memnunum.

edit:
aylık derken, sabah takılıp, akşam çıkartılan aylıklardan bahsediyorum.
  • blatta hiberna  (20.08.17 23:37:09 ~ 23:40:06) 
göz çapına ve değerlerine göre doktorun tavsiye eder zaten ama lens konusunda deneme yanılma ile buluyorsun en rahat ettiğin lensi.

bu arada 15 senedir aylık/yıllık lens kullanıyorum. temiz kullandığınız sürece (solüsyonuna koyup, solüsyonu değiştirdiğiniz sürece) ve lensle uyumadığınız sürece büyük ihtimalle ciddi bir sorunla karşılaşmazsınız. detaylı lens kontrolünü her sene yaptırın yeter (gözün arkasına falan baktıkları rutin kontrol).
  • kayranin kedisi  (20.08.17 23:37:37) 
Bu arada lens muayenesini devlet hastaneleri yapıyor mu yoksa sadece reçete mi veriyor? Geçen sene kuledibinde gözlük muayenesi olurken gözlük reçetesinin yanına lens reçetesi de yazmıştı ama lens için ekstra muayene yapmadan. Şimdi dünya göze 250 300 lira vermek istemiyorum sırf lens reçetesi için


  • siyah giyen adam  (20.08.17 23:47:30) 
devlet yapıyor ama randevuyu lens muayenesi olarak alıyorsun.


  • kayranin kedisi  (20.08.17 23:48:44) 
MHRS üzerinden aldım ama lens için ayrı bir muayene seçeneği görmedim? Yanlış mı aldım acaba


  • siyah giyen adam  (20.08.17 23:52:10) 
ya lens reçetesi dedikleri de normal muayenede lens alıcam diyorsun yarımşar numara az yazıyor gözlükle gözün arasındaki mesafe kapanacağı için. ayrı bir muayene olayı yok yani. bir de o otomatik numara ölçen aletteki aks numaralarını yazıyor reçeteye. tabi bu çok düz oldu, birazdan doktorlar gelip beni linç ederler. ama genel hatlarıyla böyle, sen normal randevu al lens takıcam de.


  • cokponcik  (21.08.17 00:12:43 ~ 00:13:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.