[]

Uzun süre kullanılmayacak laptop

Selamlar, sahip olduğum laptop' umu yaklaşık 30 gün hiç kullanmayacağım şehir dışında olacağımdan. sizce bataryasını dolu halde mi bırakayım yoksa boşaltıp öyle mi bırakayım? bunun pi ömrü ile bir ilgisi var mıdır? zira laptop 1.5 yıldır kullanımda olmasına rağmen 2 saat pil ömrü verebiliyor... konu ile bilgisi olan arkadaşlardan bi' cevap vermelerini rica ederim.




 
yarısı yada yarımdan biraz az şekilde dolu olması gerekiyor(muş).


  • combofix  (22.01.10 00:15:06) 
Bataryayı çıkar, ayrı ayrı koy, dolu ya da boş olması farketmez.

Aslında bütün durumlarda çok bir şey farketmiyor ama olsun. Önemli olan elektrik varken sık sık pilde kullanmamak ve pil tam bitmeden şarja takmamak.
  • ataturkiye  (22.01.10 00:16:06) 
bu bilgiyi nerden öğrendin acaba combofix?


  • nictir git  (22.01.10 00:26:28) 
Boş bırakmak benim laptoplarımda hep ciddi zarar ile sonuçlandı, tavsiye etmiyorum.


  • skatheist  (22.01.10 00:56:35) 
Bu çok tartışıldı.. Ama şimdi aramaya üşendim.
Combofix'in dediği doğru.
Pili %40 dolu olarak bırakmanın pilin ömrünü arttırdığı yazıldı çizildi.
Bence uğraşılmaz ama.
  • suda balik  (22.01.10 01:07:57) 
%60 dolu bırak. ben boş bir şekilde 1 hafta bıraktım %20 birden düştü bayarya performansı..


  • dieselsingle2  (22.01.10 09:43:36) 
laptop'u ilk alıp kutusundan çıkardığımda, bir kere bataryası ayrı bir vaziyetteydi. ikincisi alete takıp çalıştırdığımda %20 lik doluluk oranına sahipti. bir yıl önce askere giderken bataryasını 30dakika kalacak şekilde aletten bağımsız bir durumda kutusuna koyup 5.5 ay boyunca hiç çıkaramadım. geldiğimde ise bir kaç kullanımdan sonra yine eski durumuna geldi.


  • copy paste  (22.01.10 12:34:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.