[]

Backup vs Snapshot

digitalocean'da sunucu masrafının %20'si karşılığında aylık 4 backup alıyorlar her cuma akşamı.

bir de snapshot diye bir sistemleri var, o da sunucumdaki GB başına alıyor snapshot'ı ve sanırım bu otomatik değil elle almak gerekiyor (emin değilim yapmadım).

size sorum ise şu: aralarındaki fark nedir? hangisini kullanmalıyım veya ikisini birden mi kullanmalıyım?

ek olarak backup almak benim database'imi de kurtarır mı?
veya database'imi her gece sabaha karşı yedeklemek için yapabileceğim bir şey var mıdır?

kısaca sunucuya bir şey olduğunda üstümü başımı yırtıp hüngür hüngür ağlamamak için sıralı olarak neler yapmak gerekir?

 
eğer wordpress kullanıyorsanız, UpdraftPlus WordPress Backup Plugin isimli eklentiyi öneririm. hergün otomatik olarak veritabanı yedeğini seçtiğiniz bir bulut platformuna atıyor. (google drive,dropbox, amazon drive v.s.) (git: tr.wordpress.org)


  • mkdir  (30.07.17 11:23:12 ~ 11:23:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.