[]

Yakın Türkiye Tarihi hakkında okuma listesi

Üniversitelerin tarih bölümünde okuyan arkadaşlar bana Tanzimat'tan bugüne kadar geçen süreci ele alan tam teşekküllü bir okuma listesi yapabilir mi?

Geçmiş duyurulara baktım fakat eksiksiz bir liste oluşturmak istediğimden yeni bir duyuru açma gereği duydum.


 
Belirttiğin kitap türüne giriyor mu bilmiyorum ama tarih aralığına girdiği için
Belgelerle Lozan -Sevtap Demirci diyorum.
Okurken birçok yerde vay be dedim
  • gokank4  (26.07.17 21:51:06) 
Tanzimat Değişim Sürecinde Osmanlı İmparatorluğu - Halil İnalcık
Modern Türkiye'nin Doğuşu - Bernard Lewis
Demokrasi Sürecinde Türkiye - Feroz Ahmad
1960'dan Günümüze Türkiye Tarihi - Suavi Aydın, Yüksel Taşkın (Okumadım)
21. Yüzyılda Türkiye/2000'li Yıllarda Türkiye'nin Toplumsal Yapısı - Emre Kongar (Okumadım)

Ayrıca okumanı önerdiklerim:

Atatürk / Modern Türkiye'nin Kurucusu - Andrew Mango
Türkiye'de Geri Kalmışlığın Tarihi - İsmail Cem
Türk Dış Politikası - Baskın Oran
ABD'nin Siyasal İslam'la Dansı - Emre Kongar

tarih mezunu değilim. öznel listedir.
  • sporty  (26.07.17 22:23:59 ~ 22:30:45) 
Siyaset mezunu olarak dış politikayı derinlemesine ve akıcı bir dilde aktaran William Hale'in "Türk Dış Politikası 1774-2000" kitabını tavsiye ederim. Tanzimat sonrası günümüze kadar olan kısımda ise İlber Ortaylı'nın ilgili kitaplarını tavsiye ederim, içerik olarak zengin fakat dil konusunda aynı şeyi söyleyemem. Yorucu.

Özellikle yakın dönem için "1960'dan Günümüze Türkiye Tarihi" son baskısı fazlasıyla iş görür, içerik oldukça yeterli. Kitap da akıcı.

Onun dışında yine Mete Tunçay ve Sina Akşin'in ilgili kitapları iş görecektir.
  • tierra santa  (26.07.17 22:39:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.