[]

arabayla avrupa turu ama nasıl?

evet böyle bir planımız var ama şimdilik elimizde olan tek şey bordo pasaportlarımız. bir 657'li olarak ohal döneminde olduğumuz için ülke dışına çıkmak için 15-20 gün öncesinden ne zaman gideceğimi bildirmem ve valilik oluru almam gerekiyor.ama maalesef kurumuma zaman bildiremiyorum. zira ne zaman yola çıkacağımı bilmiyorum, kimin bize vize verip vermeyeceğini bilmiyorum. en kolayını yunanistan zannederken en zorlarından biri olduğunu öğrendim. naapsam?




 
Yola cikacagin vakte gore vize alacaksin. Vize alirken araba evrak olayini halletmen lazim cunku arabayla gidecegini belirteceksin.

Yola cikacagin zamani bilmezsen baslayamazsin.
  • kuehles blondes  (20.07.17 01:06:34) 
Evet ama hangi ülkeden daha kısa sürede vize alabileceğimi bilmiyorum ki... Münih'e kadar gidip geri dönmek var planda ama Almanya'dan çok umudum yok. Kolay Schengen alabileceğim bir ülke arıyorum şimdilik :/


  • tiktak  (20.07.17 01:17:12) 
Belgelerin tam oldu mu alirsin.

Almanyadan alirsin mesela. Yunanistandan da.
  • kuehles blondes  (20.07.17 01:25:41) 
Ehliyetinizi değiştirmediyseniz şimdiden başvurun 15 gün içinde geliyor.


  • farabi  (20.07.17 01:38:17) 
en zor vize veren ab ülkesi almanya en kolay fransa ve yunanistan araçla gideceksen evrakları var ona göre evrak hazırlıcaksın. zaman aralığını çok uzun tutarsan valilik izin vermeyebilir. her memur valilikten almıyor mesela adalet bakanlığı personeli bakanlıktan izin alıyor, milli eğitim personeli il müdürlüğünden vs.

mesela bazı ab ülkeleri kapıda konrolü artırdı almanya avusturya gibi ülkeler.

belgelerin tam olursa bide 657 liysen rahat alırsın.
  • mikahakkinen  (20.07.17 10:02:13) 
çok belirsizlik var. önce bunları netleştir.

öncelikle seyahat planını çizmelisin. evrak işlerinden ziyade rotanı iyi çizmen gerekiyor. özellikle www.mfa.gov.tr adresinde '***** seyahat edecek Türk vatandaşlarının dikkatine' şeklinde sayfalar var, her ülke için. Gurbetçilerin sık kullandığı rotalar ile ilgili güncel bilgiler var. Balkanlarda bazı yolları kullanmamalısın mesela. Sırbistan Kosovo arası sıkıntılı mesela nasıl ilerleyeceksin? gibi gibi.

Schengen vizesinde ki mantık, ilk giriş yapacağın ülkeden vize almak ya da en uzun vakit geçireceğin ülkeden vize talep etmek. Yani elinde Yunanistan seçeneği var. En uzun vakit geçireceğin ülke kısmı belirsiz. Yunanistan'ı elinde tut.

Seyahat planını bir kağıda adım adım yaz. Hangi şehirde ne kadar nerede kalacaksın. Bu süreçte şehirler arası ne kadar seyahat süreceğine dair tahminlerini google haritalardan hesapla. Kalacağın yerlerin rezervasyonlarını yaptır. Aracını sigortala, Seyahat Sigortanı yaptır. Kimlerle seyahat edeceksiniz, bilgilerini ekle. İşyerinden ilgili yazılarını topla.

Son olarak en önemlisi, tüm bu seyahati karşılayacak kadar paranın banka hesabında olması. Konaklama, ulaşım, gıda ve üstüne bir miktar daha parayı tahmini hesapla. Başvurularda kredi kartı ekstresini de ekle limiti varsa özellikle.

Tüm bunları belirledikten sonra vize başvurunu 1 haftada yanıtlarlar.

Yunanistan zor değil. Standart artık bu süreçler. Sen sadece gerçek bir plan sun, elbette yola çıkınca planlar değişebilir. Ancak sen planını gerçek dışı bilgilerle doldurursan vize alamazsın. Çok ayrıntıya girmeden konaklama, ulaşım bilgilerini net girersen sorun yaşamazsın.
  • cliquot  (20.07.17 11:20:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.