[]

Stajere Programlama Dili Öğretimi Hk. Tavsiye

selamlar,

Anadolunun bi üniversitesinde okumakta olan elektronik mühendisine programlama dili öğretimi konusunda yol gösterici olmak istiyorum. ( benim hali hazırda kendi işim var programlamayı gerektiği yerlerde araç olarak kullanıyorum)

hedefim java ile temel programlamayı öğretip
ardından java script ile devam ettirmek.

web, masaüstü gibi vs. herhangi bir platformda hedefimiz yok amacımız programlama mantığını öğretip en azından bir dili biliyor olması, ileride mezun olunca iş bulurken biraz da avantajı olsun istiyorum.

fakat duyuruda sözlükte okudum önce algoritma nedir öğrensin diyenler var
fakat o algoritmanın kullanıldığı bir program parçası kod parçası olmayınca algoritma öğrenmek zor, örnekli bir olay varsa ona da girelim.

özetle hangi dil ve dillerle başlayalım
ve vaktim olmadığı için hangi online ücretsiz plaftormu bu arkadaşa önereyim oradan devam etsin

not: ingilizce idare edecek kadar mevcut.

 
amac algoritma ogretme ise python cok basit bir dil oldugu icin mantikli olabilir. ama amac algoritma ile birlikte program mimarilerini de ogretmek ise java object oritented olmasi nedeniyle mantikli olabilir.

programlama ogrenmek icin hem fonksiyonel programlama hem de object oriented programlama yapilabilen esnek dillerin (javascript, c vs.) iyi bir baslangic oldugunu dusunmuyorum. Cunku bu iki programlama mantigi birbirinden tamamen farkli, o nedenele programlama baslayan kisi gelistiridigi akisin hangi tarz programlama icerdigini bilemeyecektir ve kafasi daha da karisabilir. O nedenle sadece bir paragidmaya bagli kalinmasi yararlidir.

Akis bencede su sekilde olmali,
1. programlam dilinin temelleri ogrenilmeli (degiskenler, donguler, if else gibi statementler)
2. temel algoritmalar calisilmali. bunun icin projecteuler.net arsivi guzel algoritma sorulari barindiriyor. zor gelirse daha basit algoritmlar calisilabilir.
3. programlama mimarilerine girilmeli, Object oriented programla temelleri ogrenilebilir (encapsulation, inheritance, polymorphisim vs)
4. temel programlama kutupuhaneleri ogrenilmeli. json/xml islemler, dosyaya yazma vs,

online kaynak olarak udemy, coursera giris seviyesi derslerini onerebilirim.
  • emrahday  (04.07.17 13:57:30) 
Teşekkürler,
project euler özellikle inceleyeceğim
object oriented'a enson gireriz zaman kalırsa
  • technicalte  (04.07.17 17:15:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.