[]

Fizik kanunları üzerine kod yazmak ne kadar zor [Yazılımcılar buraya]

Kodlamaya yeni başlayan birisiyim ve fizik yasalarını uygulayabileceğim şeyler acayip ilgimi çekiyor. Örneğin şu: "tearable cloth" ( codepen.io ) Benim gibi yeni başlayan birine ne tavsiye edersiniz böyle şeyler kodlayabilmem için? Bölümüm yazılım üzerine değil, acaba internetten kendi kendine öğrenen biri için bu çok zor mu?




 
bunun python ya da baska bir dille alakasi yok. bu tarz fizik simulasyonlarini doktora ogrencileri filan yapar. daha sonra bu bulduklarini bir firmaya satip ya da acik kaynak kod olarak yayip baskalarinin kullanmasini saglarlar. yanu, swn bu tearcloth uzerinden yola cikip,bir elbise bir modelin uzerinde nasil durur vs. simulasyonunu yapamazsin. ancak mevcut olani kullanabilirsin


  • scars dont fade  (27.06.17 00:21:47) 
bir fizikci olarak yaziyorum, biz genelde bu tip hesaplar icin hazir yazilmis simulasyon programlari kullaniyoruz. Mesela comsol denilen. tabi oldukca pahali programlar. onun disinda hosuna gidecek en mikemmel program mathematica'dir. wolfram demonstration sitesinde onlarca ornek bulabilirsin. kendi programini kendi yazmak isteyen fizikciler de c++, fortran, python, matlab ve mathematica kullanir. tabi once simule edecegin olayin fizik temellerini bilmek ve ogrenmek gerekiyor, sonra da scientific computing denilen zimbirtiyi ogrenmek lazim.


  • elcucu  (27.06.17 13:07:43) 
Evet, benim de araştırmalarım sonucu iş fizik motoru kodlamaya vardı. Bu konuyla ilgili kitaplar falan arıyorum şimdi. Yardımcı olmak isteyenler lütfen seneler geçse de mesaj atsın çünkü en büyük hobim bu artık. :)


  • arcsinx  (27.06.17 13:39:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.