[]

matematiği sevenler

bu doğuştan gelen bişey mi çevreniz mi yönlendirdi yoksa kendiniz çalışmayı sevdiğiniz için mi böyle oldunuz. bana nedense matematik öğrenilecek bişey gibi gelmedi hiç. çalıştıysam da geçmek için çalıştım. normalde kendi kendime şu problemi bi çözeyim falan dediğim olmamıştır yani. ama diğer sözel dersleri eya onlarla ilgili kitapları okur film dizi vs. izlerdim. belki ailemin sözelci olmasının da etkisi vardır. ama matematiği seven biri bunu dersler dışında nerede tatbik ediyor anlamıyorum. canınız sıkılınca türev mi çözüyonuz.




 
Ben doğuştan seviyorum sevmek için bi çaba harcamadım. Çalışmaktan zevk aldığım tek dersti. Çok uzun zamandır bir ilgim kalmadı ondan hayatıma dahil edemiyorum evet ama yine çalışmam gerekse zevkle çalışırım


  • pastörizesüt  (28.05.17 14:46:11) 
Doğuştan gelen bir şey değil. İlkokulda matematiğim iyi gibiydi. Ortaokulda derslerle ilgisiz olduğumdan kötü. Geometri bilmezdim ama web sitesi tasarlıyordum 15 yaşında. Zeki ama çalışmıyor kategorisindeydim. Ne zaman liseye başlayıp boş beleş tipleri gördüm, o zaman ben burada olmayı hak etmiyorum dedim. 9. sınıfın başlarında fen bilimleri alanını seçmem gerektiğini biliyordum artık. Fen bilimlerine çok çok küçükken ilgiliydim. Anatomi atlasına bakıp ansiklopedi okuduğum zamanlardan gelen bir şey. Lisede sayısalcı olup matematiğin içine dalınca ve bu süreç boyunca soru çözmekten zevk alınca matematik vazgeçilmezim oldu. Hocaların hatalarını bile görüp düzeltiyordum. Sonra matematik bölümünü kazandım ama bıraktım. Şu an okuduğum makine müh. bölümünde dersleri rahat geçmemde matematiğimin iyi olmasının etkisi çok büyük. Çünkü iyi matematik demek, iyi bir fizik demek. Matematik öğrenilen bir şey. Zeki biriysen onu daha iyi kullandığın doğru. Boş zamanlarımda soru çözdüğüm çok oluyor.


  • dissendium  (28.05.17 14:47:38) 
doğuştan değildir. ilkokulda kazandım diyebilirim. ama hatırlıyorum da 0 aldığım ya da baya bir düşük aldığım matematik sınavımda olmuştu birinci ya da ikkinci sınıfta. üçüncü sınıfta ise dersime giren yeni sınıf öğretmenim sayesinde zirveye ulaştı.


  • blue eyes white dragon  (28.05.17 15:36:20) 
ilk okulda hic sevmezdim, orta okulda bir hoca matematige bakisimi degistirdi. Bircok matematik hocasi matemematigi kurallara dayanarak ogretiyor. Bircok ogrenci icin bu soyut kurallar ogrenmesi ve algilanmasi cok zor seyler. Buyuk ihtimal siz de soyut seyleri ogrenmekte zorlaniyorsunuz, ayni benim gibi. Ama hayatimi degistiren hoca matematigi somut olgulari soyut ifadeler seklinde ogretiyordu. Yani gercek hayattan ornekler, ve bu seyleri neden sonuc iliskisi icinde ogretiyordu. Bu yontem matematigi anlamami kolaylastirdi ve en onemlisi soyut seyleri somutlastirma yetegi kazandirdi bana. Hocalar nasil anlatirsa anlatsin kendime gercek hayattan ornekler buluyordum, bu sekilde ifade edince o konuyu anliyordum. Hala bile eger birsey soyutsa ornegin kisi isimleri asla ezberleyemem, ya da telefon numaralari. Cunku kisinin ismi ile kendisi arasinda baglanti kuramam, yada kisinin telefon numarasi ile kisi arasinda. Ama simdi yazilim muhendisi olarak hayatimi matematik ve algoritmalardan kazaniyorum. Yani yazilimda somut seyleri soyut matematige, soyut matematigi somut yazilima aktariyorum. Buyuk ihtimal sizin de bir ogrenme mantigininiz var bu zekanin farkli calisma yontemlerinden biri, once nasil ogrenebilirsin kesfet, ve kendi zekani tani. Daha sonra kendine ogrenme yolunu bul. Eger bulamiyorsan da nefret etmek yerine bulamadim diye dusun, cunku mutlaka yapabilirsin ama sana anlatilan matematik ile senin algin simdilik bulusmuyordur.


  • emrahday  (28.05.17 15:52:22) 
Ben matematik dersinden nefret ediyordum. Lys sınavına hazırlanırken üniversitede en kolay dersin matematik olacak deseler küfür ederdim herhalde ama öyle oldu. Üniversitede 1. Sınıfta öğrendim matematiği. Her derste türev, integral ve matris çözmek biraz baydı ama seviyorum.


  • jazzabel  (28.05.17 15:57:29) 
insan yapabildiği şeyden zevk alır. biraz yetenek meselesi matematik.


  • elvedui  (28.05.17 16:09:24) 
Ben sevmezdim, lisedeki hocam sevdirdi. Tamam canim sıkılınca acip turev çözmuyorum ama, universitedeyken sayisal derslere calismak daha cazip ve eglenceli geliyordu. Yapamadigim olsa bile. En buyuk pismanligim fen bilimleri alanini secmemek oldu lisedeyken.


  • rayde  (28.05.17 16:57:11) 
ben üniversiteyle sevmeye, yapabilmeye başladım. lisede matematik geometri derslerim en iyi ihtimalle 3 falan geliyordu.


  • müftü  (28.05.17 23:10:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.